Başkan Yıldız: “Kayıtsız Şartsız Azerbaycan’daki Kardeşlerimizin Yanındayız”

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmin Mustafayeva'ya bir ziyaret gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken kullandığı özel “Şahi Topu Maketi”ni hediye etti. Başkan Yıldız, Azerbaycan’a desteklerini iletti.

Başkan Yıldız: “Kayıtsız Şartsız Azerbaycan’daki Kardeşlerimizin Yanındayız”
01-10-2020

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmin Mustafayeva'ya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları karşısında her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Yıldız, desteklerini ve dualarını Başkonsolos nezdinde Azerbaycan halkına ilettiklerini dile getirdi. Günün anlamına binaen, Narmin Mustafayeva'ya Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken kullandığı özel “Şahi Topu Maketi”ni hediye eden Yıldız, “Bu Şahi Topu. Bizans’ı fetheden toplar. Tabii bugün haklı davasında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Bütün İstanbulluların, Beyoğlulu hemşehrilerimin dualarını sunuyorum. Maddi manevi, kayıtsız şartsız Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Yıldız sözlerini, “Bu Şahi Topu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ve Beyoğlu’nun bir anlamda simgesi. Bugünün hatırasına takdim ediyorum. Bu zor günde Azeri kardeşlerimizin yanındayız. Manasına mana katar. Tüm Azeri kardeşlerimize bir güç olur inşallah” şeklinde sürdürdü.