Başkan Yıldız: “Arter Ayrımı Yapmaksızın Görev Başındayız”

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sel ve su baskınlarına hazırlıksız yakalanan vatandaşların imdadına Beyoğlu Belediyesi ekipleri yetişti. Okmeydanı Kavşağı'nda meydana gelen su baskınında mahsur kalan otomobil ve servis minibüsünün kurtarılması çalışmalarını Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız yerinde takip etti.

Başkan Yıldız: “Arter Ayrımı Yapmaksızın Görev Başındayız”
30-09-2020

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da etkili olan sağanak yağış yer yer su baskınlarına neden oldu. Kentin bazı caddeleri ve sokakları sular altında kalırken, araçları ile mahsur kalan sürücüler zor anlar yaşadı. Okmeydanı Kavşağı'nda da rögarların tıkanması sonucu meydana gelen su baskınında bir otomobil ve servis minibüsü mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Servis minibüsü ve otomobil itfaiye ekiplerince halat bağlanarak güvenli bölgeye çekildi. Tıkanan rögarlar ekiplerce açılarak biriken su tahliye edildi.

Okmeydanı Kavşağı'nda yapılan çalışmaları yerinde takip eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Metrekareye düşen yağmur miktarı fazla olunca bu tür hadiseler yaşanabiliyor. Burası ana arter. Beyoğlu Belediye Başkanı olarak, ana arter ayrımı yapmadan ekiplerimizle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için buraya geldik. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Rögarların sürekli açık kalması gerekiyor. Beyoğlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.