Bakan Ersoy, 'Beyoğlu Kültür Yolu' Çalışmalarını İnceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nde devam eden çalışmaları inceledi. Bakan Ersoy’a eşlik eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bakan Ersoy, 'Beyoğlu Kültür Yolu' Çalışmalarını İnceledi
09-05-2020

Galata Meydanı’nı turizm açısından daha değerli hale getirmek ve kültür sanat etkinliklerinin başlangıç noktası yapmak hedefiyle hazırlanan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, tarihi Atlas Sineması ve Atatürk Kültür Merkezi'nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Ersoy’a eşlik ede Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Galata-Port'tan Taksim Meydanı'na uzanan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin bu yıl içerisinde tamamlanarak kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapması bekleniyor.

BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU İLE YENİ BİR İVME KAZANACAK

Kültür-Sanatın merkezi Beyoğlu, İstanbul'un yeni kültür sanat rotası ‘Beyoğlu Kültür Yolu’ projesi ile yeni bir ivme kazanacak. İstanbul’un giriş kapısı olarak da adlandırılan Galataport’tan başlayacak olan ‘Beyoğlu Kültür Yolu’ Galata Kulsesi, Tarık Zafer Tunaya, Narmanlıhan, Muammer Karaca ve Atlas Sineması gibi Beyoğlu’nun tarihi mekanlarından geçerek Atatürk Kültür Merkezi’nde sona erecek. Galata’dan Taksim Meydanı’na uzanan bu güzergahın kalbi ve çekim merkezi ise İstiklal Caddesi olacak.