Ayhan Kocaman Mahalle Bahçesi Açıldı

Beyoğlu'nda hayata geçirilen "Mahalle Bahçeleri" projesi kapsamında Kulaksız Mahallesi’nde inşa edilen Ayhan Kocaman Mahalle Bahçesi vatandaşların kullanımına sunuldu.

Ayhan Kocaman Mahalle Bahçesi Açıldı
11-12-2020

Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği "Mahalle Bahçeleri" projesi ile vatandaşlara kendi mahallelerinde yeni yaşam alanları sunmaya devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar inşa edilen en büyük mahalle bahçelerinden birisi olan Ayhan Kocaman Mahalle Bahçesi, Kulaksız Mahallesi'nde hizmete açıldı. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı. Başkan Yıldız, açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti. Başkan Yıldız açılışın ardından miniklerle birlikte bahçeye fidan dikti.

BURALAR ÇOCUKLARIMIZIN NEFES ALMA ORTAMI OLACAK

Parkın açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Bugün mahallemizin bahçesinin açılışında bir aradayız. Bu park ve Beyoğlu'nda yapacağımız mahalle bahçelerimiz inanıyorum ki, çocuklarımızın nefes almasına vesile olacak. Gençlerimize buradan çağrım; buraları hep birlikte yeşillendireceğiz. Göreve geldiğimizden bu güne kadar mahalle bahçelerimizin açılmasına büyük gayret gösteriyoruz. Buralar çocuklarımızın neşeleneceği, nefes alma ortamı olacak" diye konuştu.

HER DOĞAN ÇOCUK İÇİN ZEYTİN FİDANI

11 Kasım’da başlattıkları ağaç dikme kampanyası hakkında da konuşan Başkan Yıldız, “Seferberlik halinde Beyoğlu’nda doğan her çocuk için zeytin fidanı dikiyoruz. İnanıyorum ki Beyoğlu’nun her tarafında herkes gayret gösterecek. Zeytin ağacı uzun ömrü, barışı, kardeşliği ifade eder. Beyoğlu böyle bir ilçe. Beyoğlu düşüncesiyle ve yaşam tarzıyla da zengin bir ilçe” dedi. Parkın açılış töreni, yeni doğan çocuklar için dikilen zeytin fidanlarıyla son buldu. Bin 361’nci fidan toprakla buluştu.