Akif'in Hayali Asım'ın Nesli

Hocazade (Mehmet Akif Ersoy) ve Köse İmam her daim vatanın gidişatından, gençliğin durumundan konuşur ve dertleşirler. Fakat Köse İmam’ın asıl canını sıkan şey oğlu Asım’ın ahvalidir. Asım, vatan aşkıyla yanıp tutuşan ve bu aşk uğruna kaba kuvvet kullanmaktan geri kalmayan bir kabadayıdır. En yakın arkadaşları ise Rıza ve Mehmet Akif’in oğlu Emin’dir.

Akif'in Hayali Asım'ın Nesli

Köse İmam’ın, Asım’ın düzeleceğinden hiç umudu yoktur ve sıklıkla bu derdini açmak için Hocazade’ye başvurur. Hocazade ise Köse İmam gibi düşünmez ve Asım’dan gelecek adına umutludur.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” diyen Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde hayalini kurduğu “Asım’ın Nesli” ile yâd ediyoruz.

Tarih: 12 Mart Perşembe
Saat: 14:30