Bu yıl ‘Umut’ teması ile sanatseverlerle buluşan 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin mekanlarından biri olan Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi öğrencilerin “umut” temalı eserleri ile açıldı. 23 Mayıs’a kadar devam edecek etkinliğin ana mekanı olarak MKM Beşiktaş Çağdaş belirlendi. İkinci sergi mekanı olan Beyoğlu Belediyesi’ne ait İstiklal Sanat Galerisi de ziyarete açıldı.

BEYOĞLU’NU KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney “Yaratıcı fikirlerin özgür bir atmosferde yeşereceği bilinciyle sizin için uygun ortamı sağlamak birinci hedefimiz. Üretken, yaratıcı ve genç Beyoğlu’nun mimarları sizler olacaksınız. Bunun için bunu teşvik edecek, destekleyecek ve hizmet edecek olanlarsa bizleriz” dedi. Sanatın Beyoğlu kimliğinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Güney, “Başta Beyoğlu olmak üzere tüm İstanbul çocuklarının ve gençlerinin kültür sanat faaliyeti üretmesinin önündeki engelleri hep birlikte aşacağız. Yapacağımız yatırım ve işbirliği sayesinde hem farkındalık hem uygulama örnekleriyle Beyoğlu’nu kültür ve sanatın kalbi haline getireceğiz. Yürüdüğünüz bu aydınlık ve çağdaş yolda her zaman en büyük destekçiniz olacağım” diye konuştu.

UMUT TEMASI ÖNE ÇIKTI

Açılış töreninde Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi ve Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrenciler umut ve çevre temalı canlı performansları, resim, heykel, enstalasyon ve dijital alanda yaptıkları eserlerle beğeni topladı, verdikleri konserle yetenekleri ile göz doldurdular.

BİENAL KAPSAMINDA 5 BİN 250 ÇOCUĞUN ESERİ SERGİLENİYOR

Bienalde MKM Beşiktaş Çağdaş, Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi yanı sıra, Kadıköy ve Beşiktaş iskele meydanları ile Şehir Hatları vapurları yine gençlerin konser ve performanslarına ev sahipliği yapıyor. Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından organize edilen bienalin küratörlüğünü Esra Özkan, direktörünü ise Gazi Selçuk üstleniyor. Bienal Direktörü Gazi Selçuk “Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin resim heykel ve yeni medya projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. Yaratıcı yeni kuşakların yetiştirmek için uygun iklim yaratma hedefi ile 14 yıl önce çıktığımız yolda her sene büyüyerek bu güne geldik” diye konuştu. Küratör Esra Özkan’ın belirlediği “umut” temasi ile 25 ilden 12 ülkeden 570 proje Bienal’de izleyici ile buluşuyor.