Beyoğlu Belediyesi, Türkiye’nin birçok yerinde meydana gelen yangınları göz önünde bulundurarak, hafta sonu park ve bahçelerde piknik yapan vatandaşları yeşil alanlarda ateş yakmamaları ve mangal yapmamaları konusunda uyardı.

Türkiye’nin birçok yerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle ormanlık alanlara girişlere kısıtlama getirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmenin, orman içinde mola vermenin ve orman alanlarında piknik yapmanın yasaklandığını duyurdu. Beyoğlu Belediyesi de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için hafta sonu ilçede bulunan park ve bahçelerde sıkı denetimler gerçekleştirdi. Beyoğlu zabıtası sık sık anons yaparak vatandaşları yeşil alanlarda ateş yakmamaları ve mangal yapmamaları konusunda uyardı. Alınan tedbirler neticesinde hava sıcaklıklarının hat safhaya ulaştığı hafta sonunda herhangi bir olumsuz yaşanmadı.