2020 Yılı Performans Programı

Beyoğlu tarihin milletimize miras olarak bıraktığı özel bir şehir. Anadolu’da kurulan ve dünya tarihini şekillendiren yüzlerce medeniyeti bir arada sergilemek mümkün olsaydı şüphesiz seçilecek bu yer Beyoğlu olurdu. Dahası bu medeniyetlerin etkilediği günümüz Türk ve Batı kültür-sanatı da en fazla Beyoğlu’nda yaşamakta. Yüzlerce farklı ırkın, yüzlerce farklı lezzetin, yüzlerce farklı tınının birbirine komşu olduğu, ahenkle ve mutlu yaşadığı bir dünya hayalimiz de işte bu şehirde gerçekleşiyor.

Beyoğlu’ndaki zenginliğin bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Emanet aldığımız değerlerimiz insan, hayvan, doğa, mimari doku ve kültürel yaşam için gece gündüz çalışmaya söz verdik. Her geçen gün şehrimizin yaşam kalitesini artırmak, hemşerilerimizin, yerli-yabancı misafirlerimizin taleplerini karşılamak, yaşlılarımıza, kadınlarımıza, engellilerimize ve gençlerimize Beyoğlu’nun tanıtılmasına yönelik sosyal projeler uygulamak üzere yola çıktık. En fazla önemsediğimiz konu hepimizin Beyoğlu’na sahip çıkması ve istişare ile yönetim modelinin Belediye-Vatandaş işbirliğiyle devam etmesi. “Beyoğlu’nu dinliyoruz, birlikte yönetiyoruz” sözünü bu dönem için
kendimize rehber edindik: her gün vatandaşlarımızla buluşuyor, tekliflerini, projelerini dinliyoruz. Hemşerilerimizden yönetime katılmaları konusunda hususi ricada bulunuyoruz. Beyoğlu’nun daha iyiye doğru yaptığı yolculukta herkesin katkısı olsun, herkesin sesi duyulsun.

Yeni dönemde şehrimize değer katacak iki büyük projenin tamamlanmasını heyecanla takip ediyoruz. Galataport ve Tersane Haliç, Beyoğlu’na yeni iş imkanları sağlayarak ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında çok büyük değişiklikler getirecek. Turizmde ve sanatta bir marka olan Beyoğlu, bu iki projenin hayata geçmesiyle İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli ticaret ve kültür merkezlerine de ev sahipliği yapmaya başlayacak. Bu iki projenin şehrimize kazandıracağı ekonomik potansiyel sadece turizm ve kültür etkinlikleriyle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda istihdam imkanıyla hemşerilerimizin günlük hayatına ciddi bir katkıda bulunacak. İnşaatı devam eden Atatürk Kültür Merkezi’nin yeni binasının tamamlanması ve Taksim Camii’nin ibadete açılmasıyla Beyoğlu çok kıymetli iki esere de kısa zamanda kavuşmuş olacak.

Beyoğlu, yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın liderliğinde kentsel dönüşümde de önemli bir mesafe kat edecek. Bakanlığımızın açıkladığı Kentsel Dönüşüm Eylem Planı çerçevesinde Okmeydanı başta olmak üzere binalarımız daha güvenli ve daha yaşanabilir hale gelecek. Vatandaşlarımızın gönülden rızasıyla ve istişareyle yapılacak dönüşümle birlikte yeşil alanlarımız, sosyal merkezlerimiz, parklarımız, okullarımız inşa edilecek.

En fazla hassas olduğumuz konuların başında elbette çocuklarımız ve gençlerimiz geliyor. Onların eğitim hayatını destekleyecek, sosyal gelişimlerinde fayda sağlayacak projelerle kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Bu amaçla başlattığımız gençlik kampları, farklı branşlardaki ücretsiz kurslar çocuklarımızın bir taraftan sosyalleşmesine katkı sağlarken bir taraftan da geleceğin bilgi ve yazılım dünyasına hazırlanmalarına olanak tanıyor. Yapay zeka, robotik, yazılım-kodlama, kuantum teknoloji gibi geleceğe yön verecek alanlarda çocuklarımızı eğitirken, e-spor turnuvaları ve sokak sporlarıyla da eğlenmelerine imkan sağlıyoruz.

Yaşlılarımız, engelli kardeşlerimiz ve ihtiyaç sahibi komşularımız için sosyal hizmetlerimiz hiç aksama olmadan devam ediyor. Şehrimizin temizliği, sokaklarımızın hijyeni konusunda çok titiz bir çalışma planı yürütüyoruz. Belediyemizin günlük işlerini, vatandaşlarımızın da teklif ve şikâyetlerini topladığımız havuzda anlık olarak takip ediyor, sorunları hızla çözmeye çalışıyoruz.

Beyoğlu, kıymetinin büyüklüğü kadar sorumluluğunun ağırlığı ile İstanbul’un en güzide ilçesi. Türkiye’nin ve tarihin kalbinin burada attığının farkındayız, bize bıraktığınız emanetin değerini de biliyoruz. Biz Beyoğlu’na gözümüz gibi bakıyoruz. Beyoğlu’nda yaşayan her bir vatandaşımızı da gönülden seviyoruz. Şehrimize ve size hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz.

Selam ve saygılarımla.

Haydar Ali YILDIZ