Turabibaba Kütüphanesi Yılın Okuyucuları Ödüllendirildi

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi tarafından düzenlenen Yılın Okuyucusu Ödül Töreni'nde konuşan Başkan Demircan, “İnsan merak ettiğinde okur, eğer merak etmezseniz, bir şeyin bir şeyin peşine düşmezseniz okuduğunuzun faydası olmaz. Ama merak edip araştırırsın ve okursun. Merak ettiğin için de aklında kalır” dedi.

Turabibaba Kütüphanesi Yılın Okuyucuları Ödüllendirildi
11-01-2019

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok kitap okuyan üyelerini ödüllendirdi. Akademi Beyoğlu’nda düzenlenen Yılın Okuyucusu Ödül Töreni'nde 7-14 yaş Çocuk, Genç ve Yetişkin kategorilerinde en fazla kitap okuyan üyelere sertifikaları ve ödülleri takdim edildi. Dünya Hızlı Okuma Şampiyonu Tarık Yiğit ve Türkiye Hafıza Şampiyonu Yunus Emre Karahan okumanın önemi üzerine söyleşi gerçekleştirirken, törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN DEMİRCAN TAKDİM ETTİ

Yılın Okuyucusu Ödül Töreni'nde; 7-14 yaş çocuk kategorisinde bir yılda 76 kitap okuyan Furkan Deniz Arslan, genç kategorisinde okuduğu 49 kitapla Aylin Kır, yetişkin alanında okuduğu 52 kitapla Yasemin Açıkgöz ödül aldı. Yılın okuyucularına sertifikalarını ile kitap ve tabletten oluşan hediye paketini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan takdim etti.

‘100 SENE ÖNCESİNİ OKUMA İMKANIMIZ VAR’

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende yaptığı konuşmada, okumanın küçük yaşlardan itibaren kazanılması gereken çok önemli bir alışkanlık olduğunu dile getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Her zaman önümüzde annemiz babamız, öğretmenimiz yok. Bazen çok uzaktaki insanların ve ya geçmişteki insanların söylediklerini dinlemeye ihtiyacımız var. Bundan 100 sene önce yaşamış birini dinleme imkanımız yoksa okuma imkanımız var. O halde işin özü dinlemektir aslında ama bu her zaman mümkün değildir. Onun boşluğu doldurmak okumakla mümkün olur. İnsan merak ettiğinde okur, eğer merak etmezseniz, bir şeyin bir şeyin peşine düşmezseniz okuduğunuzun faydası olmaz. Ama merak edip araştırırsın ve okursun. Merak ettiğin için de aklında kalır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan