Tarihi Caminin Avlusunda Birlik ve Beraberlik İftarı

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi Büyük Piyalepaşa Camii’nin avlusunda düzenlediği iftar programına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sokak iftarları veriyoruz, biliyoruz ki herkesin evinde yiyecek ekmeği var. Ama insanlar buraya koşarak geliyor. Çünkü bu muhabbet ve kardeşlik iklimi fıtratımızda var.” dedi.

Tarihi Caminin Avlusunda Birlik ve Beraberlik İftarı
22-06-2016

Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde geleneksel iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi’nin bu seferki adresi Büyük Piyalepaşa Camii oldu. Tarihi caminin avlusunda kurulan iftar sofraları binlerce kişiyi bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş’un da katıldığı sokak iftarında ilahi müzik dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

HEP BİRLİKTEYİZ, GÜZEL OLAN DA BU

İftar sofralarının vatandaşları bir araya getirerek güzel anların yaşanmasını sağladığını belirterek, “Aslında şu orucun bize anlattıkları ne kadar derin ve ne kadar anlamlı. Şu insanlar olmasa buradaki yemeklerin, masaların ne anlamı var. Hep birlikteyiz ve güzel olan da bu. Sokak iftarları veriyoruz, biliyoruz ki herkesin evinde yiyecek ekmeği var. Ama insanlar buraya koşarak geliyor. Çünkü bu muhabbet ve kardeşlik iklimi fıtratımızda var.” dedi.

İYİ Kİ RAMAZAN AYI VAR

Başkan Demircan, “Belediye olarak bizim bir numaralı vazifemiz insanlar arasındaki muhabbeti geliştirmek. İyi ki Ramazan ayı var. Ramazan ayı, bütün husumetlerin bütün düşmanlıkların bittiği bu iftar sofrasında bir araya gelerek kucaklaştığımız önemli aydır. Cenab-ı hak bize Ramazan’ı bu türlü değişik faydalar için yaratmış. İyi ki Müslümansız ve bu oruçları hep birlikte tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan