Taksim Meydanı' nda buluşuyoruz

A+
A-

Şehitlerimizi anmak ve demokrasimize sahip çıkmak için Taksim Meydanı' nda buluşuyoruz

Taksim Meydanı' nda buluşuyoruz
10-07-2017

Milli Birlik ve Dayanışma Günü ilan edilen 15 Temmuz’un birinci seneyi devriyesinde Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı Etkinlik Alanı’nda “Şehitlerimizi Anmak, Demokrasimize Sahip Çıkmak için Taksim Meydanı’nda Buluşuyoruz” sloganı ile dört gün sürecek etkinliğe imza atacak.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına tüm şehitlerimizin isimlerinin yazıldığı platformun yanında yer alacak demokrasi kürsünde 15 Temmuz konuşulacak. Alanı ziyaret eden vatandaşlar 15 Temmuz anısına açılacak anı defterine duygu ve düşüncelerini yazacak.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından 15 Temmuz Taksim meydanında gerçekleşen meydan nöbetlerinde binlerce kişi ile yapılan saha araştırmalarından elde edilen verileri ve analizlerin bir araya toplandığı “Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması” ve “Anı Defterleri Değerler Araştırması” isimli kitapların tanıtımı yapılacak.

Her şeyin kırmızı beyaza bürüneceği Milli Birlik ve Dayanışma Gününe, 74 sanatçı ve zanaatkar, dört gün boyunca bütün aktivitelerini kırmızı beyaz Türk Bayrağı ve 15 Temmuz temasıyla sergileyecek. Ayrıca alanda 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açılışı gerçekleştirilecek.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde Demokrasi Şehitlerimizi anmak için düzenleyeceğimiz bu özel programda, siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

AÇILIŞ VE TANITIM

Açılış Tarihi​: 11 Temmuz 2017 Salı