Smart Beyoğlu projesi görücüye çıktı

A+
A-

Bu yıl Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek olan Dünya E-Devletler Organizasyonu (WEGO) Yönetim Kurulu Toplantısı için basın lansmanı düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından gelen WeGo üyesi Belediye başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi tarafından yeni geliştirilen “Smart Beyoğlu” projesini kamuoyuna tanıttı.

Smart Beyoğlu projesi görücüye çıktı
12-10-2016

2014 yılında Çin’de düzenlenen Dünya e-devletler Organizasyonu’nda uluslararası düzeyde en güvenilir proje ödülüne layık görülen Beyoğlu Belediyesi’nin “Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi” organizasyon üyelerinin dikkatini Türkiye’ye çevirdi. Dünyanın dört bir yanından Beyoğlu’nun da aralarında bulunduğu 95 tam üyesi olan Dünya Yerel Yönetimler ve Şehirler E-devlet Organizasyonu (WEGO), 2016 Yönetim Kurulu Toplantısını Beyoğlu’nda yapma kararı aldı. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantının basın lansmanı CVK Park Bosphorus Otel’de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile dünyanın dört bir yanından gelen WeGo üyesi Belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.

BEYOĞLU BÜYÜK BİR KERVANSARAYDIR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmasında Beyoğlu’nun Türkiye için önemine vurgu yaparak, “Beyoğlu’nu anlatırken ise şunu özellikle söylüyoruz. Bütün Asya’dan Anadolu’dan Avrupa’ya gidenlerin ve Avrupa’dan Asya’ ya Anadolu’ya gelenlerin konakladığı yer büyük bir kervansaray oluyor. Beyoğlu aynı zamanda İstanbul’un mimarlarına da sahip olduğu için kozmopolitliğin ve uluslararası trafiğin yüzyıllardır hızlı bir şekilde çalıştığı nadide mekânlardandır. Dolayısıyla ülkemize gelen üyelerin yeni bir keşif ve ya bu topraklara gelecekse mutlaka Beyoğlu üzerinden gelir. Bu misyonumuzu da yine sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.

BÜTÜN BİRİMLERİMİZDE E-DEVLET TARZI UYGULAMALARIN ÇOĞALMASI GAYRETİNDEYİZ

Başkan Demircan, WeGo organizasyonunun yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti de dile getirerek, “Beyoğlu Belediyesi olarak bu organizasyonun varlığına duyduğumuz memnuniyeti ve katılma isteğimizi bundan birkaç yıl evvel ortaya koymuş ve ilk toplantımız da yaptığımız bir yazıdan dolayı da ödül almıştık. (Beyoğlu Belediyesi’nin “Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi” 2014 yılında Dünya e-Devletler Organizasyonu WeGo tarafından uluslararası düzeyde en güvenilir proje ödülüne layık görülmüştü.) Biz belediyemizdeki tüm işleri bilgisayar üzerinden halletmeye, yapmaya çalışıyoruz. Bu alanda sosyal marketimiz hizmettedir. Belediyemizdeki onlarca sosyal alandan sadece birisidir. İşin sosyal tarafı insani olduğu için sosyal marketimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla belediyemizin bütün birimlerinde e-devlet tarzı uygulamaların çoğalması gayreti içerisindeyiz.

SMART BEYOĞLU GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Beyoğlu Belediyesi tarafından yeni geliştirilen “Smart Beyoğlu” projesini de kamuoyuna tanıtan Başkan Demircan, “Belediyenin kendi iş ve işletmeleri dışında 12 bin tane esnafımızın sosyal medyada daha etkin olmasını ve kendisini dünyaya duyurmasını sağlayacak. Onun da adı Smart Beyoğlu. Bu sistemle esnafımız kendi iş ve işyerinin reklamını kendisi yapabilecek. Ticarethanelerin, otellerin, sanat evlerinin sosyal medya ile daha etkin bir çalışma hayatı sağlamasını umuyoruz. Bu ulaşılabilirlik, hem işletmelerin kendisini geliştirmesini hem de işlerinin çoğalmasını beraberinde getirecek” ifadelerini kullandı. Daha sonra katılımcılara “Smart Beyoğlu” ve “Sosyal Market” in tanıtım filmi izletildi.

BU GÜZEL ŞEHİRDE BİZLERİ AĞIRLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

WeGO Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam da, “48 ülkeden üyesi olan WeGO’ya geçen yıldan bu yana 18 yeni üye daha katıldı. Bilgi teknolojileri 6 yıl öncesine göre yerel idarelerde çok daha önemli hale geldi. WeGO daha iyi bir hizmet ve daha iyi bir yönetim adına bir araya gelmiş geleceğe yönelik stratejileri belirlemek üzere yapılanmıştır. Bu anlamda idari komite stratejiler üzerine görüşmek amacıyla toplanmaktadır. WeGO olarak 3 ana alana odaklanıyoruz. Sürdürülebilir kentleşme, sistem inovasyonu ve kentsel dönüşüm ve akıllı şehirler için bilgi ve bilişim teknolojileri. WeGO üyelerine daha iyi hizmet sunarak mevcut kaynak ve kapasitemizi optimize ederek iddialı hedeflerimiz hayata geçirmeye çalışmaktadır. 3 günlük bu toplantının herkes için verimli geçmesini temenni eder, ev sahibi üyemiz Beyoğlu Belediyesi ve organizasyon ekibine bu güzel şehirde bizleri ağırladıkları için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

TOPLANTIDA BİRÇOK OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Üç gün sürecek olan program bugün CVK Park Bosphorus Otel’ de gerçekleştirilecek ‘Yönetim Kurulu Toplantısı’ oturumu ile başlayacak. Daha sonra ‘Akıllı Şehirler Projesi için Kamu Özel Ortaklığı Oturumu’ ve ‘En İyi Örnekler Paylaşım Oturumu’ başta olmak üzere birçok oturumun gerçekleştirileceği WEGO Yönetim Kurulu Toplantısında Beyoğlu Belediyesi, Belediye-İşletme-Vatandaş arasında güçlü bir iletişim ağı kurmak için hayata geçirdiği “Smart Beyoğlu” projesinin tanıtımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirilecek.

WEGO NEDİR?

Güney Kore-Seul Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu, çok sayıda ülkeden yerel yönetimlerin katılmasıyla oluşturulmuş bir kurum olan WeGo, yerel yönetimler e-devlet teknolojilerini ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşma imkân ve fırsatı veriyor. Eylül 2010’da kurulan ve dünyanın dört bir yanından üye kentlerden oluşan küresel bir ağ (95 tam üye Beyoğlu dâhil) olan organizasyonun Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası ortakları da bulunuyor. WeGo, Kentsel Yönetim ve Dijital Uygulamalardaki verdiği “WeGo Ödülleri” ile de katılımcıları açık fikirli düşünmeye ve ortak sıkıntılara karşı olumlu sonuçlar aldırmak için birlikte çalışmaya teşvik ediyor.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan