Semt Konakları kursiyerleri özel tarifleri ile hayata tat katacak

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları ile 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle çıkarılacak olan Yemek Dergisi’nin jüri seçmeleri için düzenlenen programa katılan Başkan Demircan, “İnsanları bir araya getirebilmek ve bütünleştirebilmek bizim bir numaralı vazifemizdir. İşte bu Semt Konakları bunu yapıyor. Hayat sadece ilkokula, liseye ve üniversiteye gitmekten ibaret değil. Hayatın tamamı öğrenmeye açıktır. Bu anlamda Semt Konaklarımız halkın üniversiteleri gibi çalışıyor.” dedi.

Semt Konakları kursiyerleri özel tarifleri ile  hayata tat katacak
06-03-2017

Beyoğlu Belediyesi, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Ne Varsa Kadınlarda Var” projesi kapsamında Yemek Dergisi çıkartmaya hazırlanıyor. Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında eğitim gören kadınların hayat tecrübeleriyle edindikleri yöresel ve özel tariflerin yer alacağı Dergi’nin jüri seçmeleri, Aynalıkavak Semt Konağında düzenlenen programla gerçekleştirildi. Kursiyerler, seçmeler için yöresel ve özel tarifleriyle birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi Ferda Demircan ve YEKÜV Başkanı Gülbin Sözen de programa katılarak özel tariflerle hazırlanan yöresel yemeklerin tadına baktı. Jüri tarafından seçilen yemeklerin tarifleri, yemeği hazırlayan hanımların anlatımıyla dergide yayınlanacak.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATABİLMEK İÇİN SEMT KONAKLARINI AÇTIK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda yaptığı konuşmasında, ilçenin dört bir yanında açtıkları 15 Semt Konağı sayesinde her an 50 bin insanla buluşma imkanı bulduklarını belirterek “Yüzlerce alanda hizmet verip, eğitim verip birçok organizasyonlar yapıyoruz. Mahalle kültürünü ve mahalledeki komşuluğu ayakta tutabilmek için bu semt konaklarını açtık. Beyoğlu’nun her alanı kapsama alanımız içerisinde. Cihangir’de de Semt Konağımız var, Kasımpaşa ve Sütlüce’de de var. Her yerde var.

BİLGİYİ, TECRÜBEYİ VE İYİLİĞİ YAYMANIN YOLU TOPLANMAKTAN GEÇİYOR

İnsanların ailesiyle ve çevresiyle bütünleşmek için var olduğunu da ifade eden Başkan Demircan, “İnsanları bir araya getirebilmek ve bütünleştirebilmek bizim bir numaralı vazifemizdir. İşte bu Semt Konakları bunu yapıyor. Ne yapıyor? Bir yandan okuma yazmayı öğretiyor, bir yandan yemek kursu veriyor, bir yandan spor kursları veriyor, yani yaşama dair her ne eksik varsa onu tamamlıyor. Hayat sadece ilkokula, liseye ve üniversiteye gitmekten ibaret değil. Hayatın tamamı öğrenmeye açıktır. Sürekli eğitim lazımdır. Bu anlamda Semt Konaklarımız halkın üniversiteleri gibi çalışıyor. Çünkü bilgiyi, tecrübeyi ve iyiliği yaymanın yolu toplanmaktan geçiyor.

Başkan Demircan ve eşi Ferda Demircan programın sonunda projeye katılan kursiyerlere katılım belgelerini takdim ederek, gayretlerinden dolayı tebrik ettiler.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan