Rusya' nın İstanbul Başkonsolosluğuna taziye ziyareti

A+
A-

Rusya’nınİstanbul Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulunanBeyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konsolosluk önüne, üzerinde “Acımız Bir” yazılı Türkiye- Rusya bayrağından oluşan bir çelenk bıraktı. Taziye defterini imzalayarak hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Demircan, “Bu kayıp, sadece Rusya’nın değil; Türkiye’nin de kaybıdır. Acımız birdir” ifadelerini kullandı.

Rusya' nın İstanbul Başkonsolosluğuna taziye ziyareti
21-12-2016

Ankara'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi AndreyKarlov için Rusya’nın İstiklal Caddesinde bulunan İstanbul Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulunanBeyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,konsolosluk önüne, üzerinde “Acımız Bir” yazan, Türkiye- Rusya bayrağından oluşan bir çelenk bıraktı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu İlçe protokolünün de yer aldığı ziyarette heyet Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu AndreyPodelyshev'e üzüntülerini iletti.

BU SALDIRI SADECE RUSLARA DEĞİL TÜRKLERE, İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNA YAPILDI

Taziye sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaşanan olayın iki ülke arasındaki ilişkileri hedef aldığını ifade ederek .şunları ifade etti. "İlk akşamdan itibaren sayın konsolosumuza gelip taziyemizi iletmiştik. Bugün de tekrar bir taziye ziyaretinde bulunduk. Başkonsolosumuzun yakın bir arkadaşıydı iki yıllık dostuydu. Bildiğimiz kadarıyla Türk-Rusya ilişkilerine önemli katkılarda bulunmuş, bir devlet adamıydı. Acısı hepimizi çok üzdü. Bu saldırının sadece Ruslara değil Türklere, iki ülke dostluğuna yapıldığını çok farkındayız. Bütün milletimiz de; bu iki ülke arasında ilişkilerin gelişme trendinin olduğunu böyle bir dönemde bu hain saldırının aramızı bozmaya yönelik olduğunun da farkında. Terörü sonuna kadar lanetliyoruz. Bundan sonra ülkemize ve dünyaya barışın en kısa zamanda gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

BÜYÜKELÇİNİN YASINI BİRLİKTE TUTACAĞIZ

Başkan Demircan taziye defterine yazdığı mesajında ise şu ifadeleri kullandı;“Bu kayıp, sadece Rusya’nın değil; Türkiye’nin de kaybıdır. Acımız birdir. İki dost ülkenin vatandaşları olarak merhum büyükelçinin yasını birlikte tutacak, hatırasını birlikte yaşatacağız. Merhum büyükelçi AndreyKarlov saygıdeğer bir diplomattı. İtidali elden bırakmayan yüksek bir devlet adamıydı. Vazifesinin başındayken haince katledildi. Rus - Türk ilişkilerine inanan, kriz zamanlarında bile ilişkilerimizin gelişmesi, için çabalayan merhum büyükelçiye yapılan terörist saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Merhum büyükelçinin ailesi ve Rusya halkına taziyelerimi iletiyorum, baş sağlığı diliyorum.”

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...