Paylaşmak Zenginliğin Kaynağıdır

A+
A-

Beyoğlu Rizeliler Derneği’nin düzenlediği iftar Programına katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bugün dünyada bütün kavgalar ‘vermeyeceğim’ demekten çıkıyor. Şu paylaşma kültürüne yapılan iftar sofraları o kadar kıymetli ki bunun ne kadar anlam katarsak, ne kadar paylaşırsak dünyaya vereceğimiz dersler var. Çünkü paylaşmak zenginliğinde kaynağıdır.” dedi.

Paylaşmak Zenginliğin Kaynağıdır
01-07-2016

Beyoğlu Rizeliler Derneği Kasımpaşa’da bulunan Lemar Düğün Salonu’nda iftar Programı düzenledi. Rizelilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

BUGÜN DÜNYADA BÜTÜN KAVGALAR ‘VERMEYECEĞİM’ DEMEKTEN ÇIKIYOR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İnsanın yaratılışı itibariyle bölüşmek ve paylaşmak için var olduğunu belirterek, “İnsan ailesine, yaşadığı şehre, memlekete ve insanlara muhtaçtır. Bugün dünyada bütün kavgalar ‘vermeyeceğim’ demekten çıkıyor. Yani Suriye’de Irak’ta yaşananlara baktığınızda bunu görüyoruz. Böyle bir dünya düzeni ve bu dünya düzeni üzerinde insan olarak direnmeye, varlığını korumaya çalışanlar da Müslümanlardır. İftar sofralarıyla anlatmaya çalıştığımız bu” dedi.

İKRAM FELSEFESİ İSLAMİ BİR FELSEFEDİR

Başkan Demircan, “Bizim ülkemize gelen yabancılara bir sorun ‘ne hoşunuza gitti?’ diye. ‘Çok misafirperverlerdir’ diyeceklerdir. Çünkü ikram felsefesi İslami bir felsefedir. Zekat vermekten, selam vermekten, sadaka vermekten bir öğreti olarak geldiği için tabii olarak bunu yapıyoruz. Şu paylaşma kültürüne yapılan iftar sofraları o kadar kıymetli ki bunun ne kadar anlam katarsak, ne kadar paylaşırsak dünyaya vereceğimiz dersler var. Ben ramazan boyu sadece bunu anlatmaya çalıştım. Çünkü bu aynı zamanda çevremize paylaşmanın yolunu yöntemini gösteriyor. Çünkü paylaşmak zenginliğinde kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan