Kefken Çevre Yaz Kampı 13. Sezonunu Açtı

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi’nin bugüne kadar 70 bin çocuğu ağırladığı Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın 13. Dönemi düzenlenen etkinlikle açıldı. Öğrencilerin hazırladıkları bir birinden güzel şovlarla renkli görüntülerin ortaya çıktığı geceye Skype üzerinden canlı yayınla bağlanarak öğrencileri selamlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, öğrencileri yaz kampında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kefken Çevre Yaz Kampı 13. Sezonunu Açtı
16-07-2016

Beyoğlu Belediyesi’nin bugüne kadar 70 bin çocuğu ağırladığı Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın 2016 yaz döneminin açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Çocukların kampta aldıkları eğitimler neticesinde hazırladıkları şovlarla tüm hünerlerini sergiledikleri açılış gecesi renkli gösterilere sahne oldu.  Resim, müzik, tiyatro ve halk oyunları gibi pek çok branşta uzman eğitmenler tarafından eğitilen çocukların sahne şovları izleyenleri büyüledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da skype üzerinden canlı yayınla bağlanarak öğrencileri selamladı.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ

Kampta kaldıkları bir hafta boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşayan öğrencilerin vatanseverlik, kardeşlik, birliktelik gibi konularda aldıkları “Değerler Eğitimi”  dersinde hazırladıkları vatan sevgisi başlıklı sunumu ve resim atölyesinde hazırladıkları Galata Kulesi, Nostaljik Tramvay, Kız Kulesi ve Sultanahmet Cami çalışmaları da uzun süre katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

SİZLERİ BU KAMPTA AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da geceye Skype üzerinden canlı yayınla bağlanarak öğrencileri selamladı. Program yoğunluğundan dolayı etkinliğe katılamadığını belirten Başkan Demircan, facebook üzerinden yapılan canlı yayınla etkinliği izlediğini ve çok beğendiğini belirterek öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerle sohbet ederek talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Demircan, kendilerini yaz kampında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

AMAÇ, TOPLUMA FAYDALI BİREYLER YETİŞTİRMEK

Kamp eğitmenlerinden Ayhan Çelik, Beyoğlu Belediyesi’nin Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nda 13 yıldır görev yaptığını belirterek, “Bizim buradaki amacımız gelen öğrencileri karakterli bir şekilde yetiştirmek, onları sosyalleştirmek, ayakları üstünde durmalarını sağlamak ve sonrada bu birikimlerini ileride topluma doğru bir şekilde aktarmalarını sağlamaktır. Sonra çocuk buraya bir haftalığına geliyor. Onları alıyoruz sportif alanlarda, sosyal etkinlik alanlarında kendi seçtikleri branşlarla çalışıyorlar.  Gördüğünüz gibi de hafta sonu güzel bir sunum yapıyorlar. Öğrenciler haftalık geliyorlar. Kamp her hafta farklı gruplarla toplamda 11 hafta sürüyor. Yurtdışından ve şehir dışından da gelen gruplarımız oluyor.

OKULUMUZ BEYOĞLU’NDA OLMADIĞI HALDE BAŞKANIMIZ BİZİ BURADA MİSAFİR EDİYOR

Kampa katılan Mehmet Yüksek Anadolu Lisesi öğrencisi Berkan Güngör, “Burada çeşitli branşlar var. Bizde değerler eğitimi branşındayız. Bu haftaki konumuz yardımseverlikti. Burada Futbol, voleybol, basketbol da oynuyoruz. Çeşitli turnuvalar oluyor, güzel dakikalar geçiriyoruz. Bize bu imkanları sağlayan Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyorum” derken, “Benim adım arda. Mehmet Akif Ersoy okulundan geliyorum. Aslında bizim okul Beyoğlu’na bağlı değil ama Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan bize çok iyilik yaptığı için bizi buraya misafir olarak getiriyor. Ona çok teşekkür ederiz. Buralarda çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Cidden çok şeyler yapıyoruz. Tiyatro, deniz, havuz, yeni arkadaşlıklar, çeşitli sporlar bir sürü şey var.” İfadelerini kullandı.