Kamuoyu Açıklaması

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi, sağlıklı bir şehir yaşamı için kanunların verdiği yetkileri titizlikle uygulamaktadır.

Kamuoyu Açıklaması
26-11-2016

Kuralsızlık kural olmaz

Kanunlara aykırı davranan ticarethaneler için uyarı, kapatma, ruhsat iptali gibi cezalar bu kapsamdadır.

Sınırlarımızda toplam 19.127 ticarethane olup, bunların 2867'si yeme içme eğlence sektöründedir. Belediyemiz, sektör ayrımı yapmadan, kurallara uyan bütün işletmelerin yanındadır, yardımcısıdır.

Yapılan uyarıları dikkate almayarak, ısrarla kuralları ihlal eden 16 mekana, belediye encümenimizde Kasım ayı içerisinde 3 gün kapatma cezası verilmiştir.

Verilen cezalar, belediye yönetiminin tercihi değil, işlenen kabahatin doğal sonucudur. Zorunludur. Aksi taktirde şehrin düzenini sağlamak mümkün olmamakta, suistimal yayılarak şehri yaşanmaz hale getirmektedir.

Çoğunluğu esnaf dahi olmayan küçük bir grubun İstiklal Caddesi'nde yaptığı; "Beyoğlu Belediyesi'ni uyarıyoruz! Kapatmak bir canlandırma yöntemi değildir" eylemi, kurallara uymadığı için 3 gün kapatma cezası alan son 3 mekan bahane edilerek yapılmıştır. Eylemciler, kuralsızlığın kural olmasını talep etmiş, belediyeyi tehdit etmişlerdir.

Şehirler tehditlerle değil kurallarla yönetilirler. Bütün ticarethaneler gibi ceza alan mekanlar ve eylemciler de kurallara uymalıdırlar. Belediyemiz, Beyoğlu'nun sağlıklı yaşaması için üzerine düşen görevi titizlikle yapmaya devam edecektir.

Kapatma cezası alan mekanlar, kurallara uyduğunda ceza almayacaklar, kapatılmayacaklardır. Bu gerçeği herkes gibi kendileri de bilmektedir.

Bu vesileyle, 19.127 ticarethanemize bereketli, hayırlı işler diliyor, Beyoğlu'na sundukları katkıya teşekkür ediyoruz.