Gazilerimizle gurur duyuyoruz

A+
A-

Beyoğlu Belediyesinin şehit ve gazi haftası münasebetiyle verdiği yemek programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gazilerimiz bu akşam bir kez daha gözdağı verdi. 15 Temmuz bir daha yaşanırsa, yine buradayız, yine vatanımız için koşa koşa geliriz dediler. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Gazilerimizle gurur duyuyoruz
23-09-2016

Şehit aileleri ve 15 Temmuz gazileri Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi. 19 Eylül Şehit ve Gazi haftası münasebetiyle CVK Bosphorus İstanbul Otel’de gerçekleştirilen programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra ilçede görev alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Salona giriş yapan Başkan Demircan, masaları tek tek gezerek gazilerle sohbet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda 15 Temmuz Darbe gecesini anlatan videonun yayınlanması duygusal anlar yaşattı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından, 15 Temmuz Darbe girişiminde gazi olanlara plaket takdim edildi.

GAZİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Program sonunda açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gazilerimiz bu akşam bir kez daha gözdağı verdi. 15 Temmuz bir daha yaşanırsa, yine buradayız, yine vatanımız için koşa koşa geliriz dediler. Bu ülke insanın kültür kodları ve inanç kodları değişmedi. Asırlarda geçse aynı cesaret, aynı kahramanlık değişmez. Gaziler haftası programlarımızda artık 15 Temmuz gazilerimizde var. Bu akşam bütün gazilerimizin varlıklarını onların yüzüne ifade etme fırsatı bulduk, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

İYİ Kİ BU TOPRAKLARIN EVLATLARIYIZ

Gazi Hüseyin Köse, 15 Temmuz gecesiyle alakalı bir şeyler söylemek istemediğini belirterek, “Çünkü anlatınca bende kötü oluyorum, sizlerin de kötü olmasını istemem. Söylemek istediğim tek şey Allah’a şükürler olsun ki iyi ki bu toprakların evlatlarıyız. Bizi yetiştirenler, toprak, bayrak ve insan sevgisiyle yetiştirdi. Şükürler olsun vurulduk canımız gitmedi ama yine olsun bu vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız” diye konuştu.

BİR OLDUKÇA KİMSE BİZİM BİLEĞİMİZİ BÜKEMEZ

Bir daha kimsenin Türkiye’yi bölmeye cesaret edemeyeceğini söyleyen Yaşar Koç da, “Ülkemizi bölüp parçalamaya bir daha kimsenin ne cesareti yeter, ne de aklının ucundan geçirir. Çünkü biz Osmanlı’nın torunuyuz, bizim bileğimiz biz bir oldukça kimse bükemez” şeklinde konuştu.

BAYRAĞIMIZ VE İNANCIMIZ VAR

Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Özer Coşkun ise, “İlk kalkışma hareketi içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hareket işaretiyle beraber yola çıkarak önce Haliç’e gitmeye çalıştık. Daha sonra Çengelköy ve Boğaziçi çok şiddetli dediler. Ondan sonra bizler araçlarımızı tersten dönerek Boğaziçi’ne gittik. Kadını, erkeği, çocuğuyla herkes oradaydı. Eskiden at, avrat, silahtı şimdi ise atımız yok, silah yok ama bir bayrağımız var, bir inancımız var” ifadelerini kullandı.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan