Down Sendromlu Çocukların Performansı Büyüledi

A+
A-

Emek Sineması’nda düzenlenen özel gecede bir araya gelen 500 engelli vatandaş, aileleriyle birlikte, oyuncularının çoğunluğunu Down Sendromlu çocukların oluşturduğu ‘Canım Ailem’ isimli tiyatro oyununu izledi. Gecede konuşan Başkan Demircan, “Bu dünyada ötekinin eksiğini görmeden ona da yaşadığımız yer kürede yer bulmak suretiyle mutlu olabiliriz.” dedi.

Down Sendromlu Çocukların Performansı Büyüledi
09-12-2016

Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Tarihi Emek Sineması, perdelerini ilk kez özel misafirleri için araladı. Beyoğlu Belediyesi, Down Sendromu ve Zihinsel Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği (DOSTEV) ile birlikte düzenlediği ‘Hayatın Sahnesinde hep birlikteyiz’ etkinliğiyle 500 engelli vatandaşı ve ailelerini Emek Sineması’nda bir araya getirdi. Başrolünü Down sendromlu bir gencin oynadığı ‘Canım Ailem’ isimli tiyatro oyununu izleyen engelliler keyifli dakikalar geçirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye ünlü oyunu Selçuk Yöntem’ in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

OYUNCULARIN PERFORMANSI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Halil Doğan'ın yazdığı ve Arzu Oygur Doğan'ın yönettiği “Canım Ailem” oyunu, hayallerinin peşinden koşan down sendromlu bir gencin hayatını konu ediniyor. Oyuncularının çoğunluğunu down sendromlu çocukların oluşturduğu tiyatro oyunu, izleyicilerden tam not aldı. Oyunun sonunda salonu dolduran yüzlerce izleyici oyuncuları ayakta alkışladı.

TOPLUM OLARAK ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; oyunda özellikle down sendromlu oyuncuların sahne performansını çok beğendiğini söyleyerek “Engeli olan kardeşlerimize bakarken kendi eksiklerimizi de unutmamalıyız. Bu dünyada ötekinin eksiğini görmeden ona da yaşadığımız yer kürede yer bulmak suretiyle mutlu olabiliriz. Ben bu hafta münasebetiyle anneleri buradan alkışlamak istiyorum. Çünkü çocuklarını ölünceye kadar kalplerinde taşıyorlar. Hele engelli yavrusu olan anneler onlara hayatlarını feda ediyorlar. Biz de toplum olarak, özellikle de belediye başkanları olarak, şehri idare ederken sokağından kaldırımına ulaşılabilir bir kent inşa etme konusunda sorumluluklarımız var. Bizde bu duyarlılıkları tekrar gündeme getirmek için bu tür bir etkinlik düzenledik.” dedi.

GÜZEL RUHLARI, KALPLERİ, YÜREKLERİ HER ŞEYİ YAPABİLECEK KAPASİTEDE

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem ise, “Bu sadece engelli olmayanlar için değil engelli olanlar içinde birlikte paylaştığımız bir hayat. Onların güzel ruhları, kalpleri, yürekleri her şeyi yapabilecek kapasitede ve bunun içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Hele de tiyatro yapıp seyirci ile ilişki kurmak istemeleri o duyguyu paylaşmak istemeleri çok anlamlı. Her zaman ben engelli kardeşlerimizin, down sendromlu kardeşlerimizin yanındayım ve onları sevgi ile kucaklıyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan