Demokrasi Şehitleri Beyoğlu' nda Anıldı

A+
A-

Türkiye’deki Ruhani liderler, Konsoloslar, İş, Kültür, Sanat, Spor ve Medya dünyasından çok sayıda isim Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın öncülüğünde Taksim meydanında bir araya gelerek şehitleri anmak üzere meydanda oluşturulan alana karanfil bıraktılar.

Demokrasi Şehitleri Beyoğlu' nda Anıldı
20-07-2016

Türkiye’deki Ruhani liderler, Konsoloslar, İş, Kültür, Sanat, Spor ve Medya dünyasından çok sayıda isim Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın öncülüğünde Taksim meydanında bir araya geldiler. Beyoğlu Belediyesi tarafından meydana kurulan ve darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu Demokrasi Şehitleri Anıtı’na karanfiller bırakan heyet, ortak bir deklarasyona da imza atarak darbe girişimini kınadılar. Yapılan protokol konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen İstanbul İl Müftü Vekili Abdurrahman Binbir tarafından şehitler için dua edildi.

TAKSİM MEYDANI BU NÖBETİN EN ANLAMLI OLDUĞU YER

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, alanda yaptığı konuşmasında

demokrasiyi ve milletin istiklalini korumak için meydanlarda olduklarını belirterek, “Taksim Meydanı, bu meydan nöbetinin en anlamlı olduğu yer. Bu meydan, bütün farklılıklarımızın sonsuza kadar yaşanabilmesi için; birlik olma meydanıdır. Bu Meydanda ilan ettiğimiz deklarasyon, demokrasinin, istiklalimizin, dostlarımızın, birliğimizin sesidir. Ruhanilerimiz, konsoloslarımız, hukukçularımız, siyasilerimiz, odalarımız, derneklerimiz, sanatçılarımız, medyamız, iş dünyamız,  hepimizin bu meydandaki sesi ve sözü birlik içindir. Birlikte olmaktan şeref duyduğum sizlere en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNDEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, “İşte tanrının istediği birlik, beraberlik. Irk ve dil farklı olmaksızın hep beraber burada birleştik. Tanrıya duam böyledir”

AK Parti İl Başkanı  Dr. Selim Temurci, “A’dan Z’ye bütün  Türkiye'yi temsil eden ve yüreklerimizi burkan bir tablo var. Şehitlerimiz bizim geleceğimizdir. Rabbim demokrasi bayramımızı, milletimizin bayramını kutlu eylesin, bir daha bugünleri yaşatmasın.”

Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yousaf Junaid, “Türk halkının arkasında olduğumuzu, demokrasinin savunucusu olduğumuzu göstermek amacıyla bir araya geldik. İkinci olarak ta Pakistan halkının, Pakistan devletinin bu insanlığa karşı işlenmiş suç karşısında altmış milyon Pakistan insanının Türk insanıyla aynı kederi, aynı acıyı hissettiğimi dile getirmek isterim. Netice de demokrasi adına yapılan bu saldırıya hepimiz karşıyız.”

CHP İl Başkan Vekili Orhan Örkmez, “Milletimiz bütün dünyaya örnek olsak şekilde darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe engellenmiştir. Yaşasın Cumhuriyet. Darbelere Hayır”

BBP İstanbul İl Başkanı Mustafa Mircan, “15 Temmuz cuma  akşamı şuanda acısını hissettiğimiz, burada bulunmamızı sağlayan hain darbe saldırısını en katı duygularla lanetliyorum. Tarihimizden inşallah milletimizin fedakar direnişi sayesinde ihtilallar yok olmuştur.”

Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin, “Birlik ve beraberlik için, huzuru barışı ve esenliği için her zaman dua ediyoruz.  Allah ülkemizi tüm kötülüklerden tüm olumsuzluklardan, Türkiye’mize zarar verecek her türlü kötülükten korusun.”

Ermeni Patriği Aram Ateşyan, “Bu vatanın birlik ve beraberliği için hayatlarını veren rahmetli kardeşlerimin ruhlarını cennetine kabul etsin, bu vatanın ve milletinin birlik ve beraberlik içinde din, örf ve mezhep ayrımı yapmadan yaşamaya layık etsin.”

Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, “Hepinizin adına şehitlerimize söz veriyoruz; bu bayrağı indirmeyeceğiz. Bu emaneti çiğnetmeyeceğiz” dedi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır. Onlar 15 Temmuz’da bu ülkeyi bir kez daha vatan yaptılar. Bizi bir kez daha millet yaptılar. Hepsinin mekânı cennet olsun. Ruhları şad olsun.”

Turkcell Başkan Yardımcısı Cemal Okan, “Zor bir dönemden geçtiğimiz bu dönemde basta meslektaşlarımız olmak üzere tüm toplumu bir arada durmaya demokrasiye sahip çıkmaya ve demokrasi mücadelesine destek vermeye devam edeceğimizi bildirmek isterim.”

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “Benim burada tek ekleyeceğim Kültür Sanat Dünyası olarak darbelere karşı olduğumuzdur. Bütün şehitlere Allah rahmet eylesin”

Ayrıca Taksim meydanına kurulan dev ekranda binlerce kişi bugün için #MeydanNobeti Hashtag ile dev ekranda Selfie çekip bende buradayım "Hakimiyet Milletin" dedi.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...