Demircan’dan 15 Temmuz Gazisi Temizlik İşçisine Ziyaret

A+
A-

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sokaklara çıkın’ çağrısı ile Taksim Meydanı’na koşan Beyoğlu Belediyesi temizlik işçisi Murat Duran o gece cuntacıların açtığı ateş sonucu gazi oldu. Duran’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Başkan Demircan, “Mesele vatan, namus meselesiydi ve Murat kardeşimiz üzerine düşen görevi layıkıyla yaptı” dedi.

Demircan’dan 15 Temmuz Gazisi Temizlik İşçisine Ziyaret
04-08-2016

Cuntacıların işgal etmeye çalıştığı Taksim Meydanı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıkan Beyoğlu Belediyesi temizlik işçisi Murat Duran, o gece Taksim’de FETÖ’cü hainlerin açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı. Tedavisi tamamlandıktan sonra evinde istirahat eden Duran’ı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Duran ile bir süre sohbet ettikten sonra Başkan Demircan, “Murat kardeşimiz biz de çalışıyor. İnanılmaz sağduyulu, temiz, dürüst, adaletli, vatanını seven namuslu bir kardeşimiz. Evvelce Beyoğlu Belediyesi’nde çalışıyor, birgün bir yerde para buldu. Onu belediyeye getirdi ve sahibine teslim etti. Emanete sahipliği çok fazla. Emanete ihaneti olmayan çok dürüst bir arkadaşımız. Bu yıl başka bir mevzu oldu. Mesele, vatandı, vatanın namusuydu, vatanın şerefiydi. Yine orada vatandaş olarak üzerine düşeni yaptı. Bir kez daha gurumuz oldu. Biz Murat’a baktıkça, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sırtı yere gelmez diye düşünüyoruz” dedi.

YİNE OLSA YİNE GİDERİM

Başkan Demircan’a sözlerinden dolayı teşekkür eden Murat Duran’da o geceyi şöyle anlattı: “Televizyon izliyordum. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın çağrısını gördüm. Kalktım Taksim Meydanı’na çıktım. Orada askerlerden birisi yukarı birisi de aşağıya doğru ateş etti. Yere doğru ateş edince mermiler sekti ve bacağıma saçmaları geldi. İki bacağımdan da yaralandım. Yine olsa yine giderim. Vatanım için canımı feda ederim” şeklinde konuştu.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan