Demircan Macaristan' ın Kasımpaşa' sını ziyaret etti

A+
A-

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Macaristan'ın Pécs şehrinde Gazi Kasımpaşa tarafından yaptırılan camiyi ziyaret etti.

Demircan Macaristan' ın Kasımpaşa' sını ziyaret etti
02-09-2016

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Macaristan’ın Pécs Belediyesi’nin 1 Eylül Pecs’in Ulusal günü ve Pécs Üniversitesi’nin kuruluşunun 450. yıldönümü kutlamalarına katıldı. Başkan Demircan, Pécs Belediye Başkanı Dr. Pava Zsolt daveti üzerine geldiği Peće'te Osmanlı yadigarı eserleri de ziyaret etti.

2008 yılından itibaren Pećs Belediyesi ile kardeşlik ve işbirliğini sürdüren Beyoğlu Belediyesi, Kasım ayında kardeş şehir protokolüne imza atmaya hazırlanıyor. Pécs Belediye Başkanı Zsolt’u makamında ziyaret eden ve Beyoğlu ile Pécs şehri arasında karşılıklı ilişkileri geliştirmek için fikir alışverişinde bulunan Başkan Demircan daha sonra 1 Eylül Pecs’in Ulusal günü kutlamaları ve Pécs Üniversitesi’nin kuruluşunun 450. Yıldönümü kutlamalarında Pannon Filarmoni Orkestrası’nın konserine katıldı.

KASIMPAŞA VE YAKOVALI HASAN PAŞA CAMİİNİ GEZDİ

Programın ardından Başkan Demircan, Osmanlı döneminden kalan tarihi alanları ziyaret etti. Demircan, sırasıyla şehirde bulunan Kasımpaşa Cami, Yakovalı Hasan Paşa Camii ve İdris Baba Türbesini ziyaret etti.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Ayrıca Başkan Demircan, Tarihi Zigetvar Kalesi’ni ve önümüzdeki hafta resmi açılışı gerçekleştirilecek Türk Macar dostluk parkını ve içerisinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarını ziyaret etti.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan