Bugün Paylaşmaktan Yana Olduğunuzu Gösterdiniz

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi’nin Yenişehir Camisinin önünde düzenlediği iftar programına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sizlerde bugün buraya gelerek kardeşlikten, paylaşmaktan, sarılmaktan ve muhabbetten yana tavrınızı gösterdiniz. O yüzden sizlere müteşekkilim.” dedi.

Bugün Paylaşmaktan Yana Olduğunuzu Gösterdiniz
30-06-2016

Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi’nin bu seferki adresi Dolapdere de bulunan Yenişehir Cami’nin önü oldu. Esnaf ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptılar. İlahi dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen yüzlerce kişi, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

UZUN YILLARCA HEP BİRLİKTE YAŞADIK

İftar programına katılarak vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ramazan sofralarının insanlara çok şey anlattığını belirterek, “Bizim Anadolu’muzda, ülkemizde gelen yabancıların en fazla söylediği, dillendirdiği, ilgilerini çeken husus nedir diye sorduğumuzda ‘ikramınız’ diyorlar. Her dükkan sahibi buyur çayımı iç, gel yemeğimi ye derler. Neden? Çünkü biz Müslüman olarak bu kültürle büyüdük. Onun için bu coğrafyada Müslümanlar gayri Müslümanlar, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, Kürtler, Türkler, Arnavutlar, Lazlar, Çerkezler bir arada uzunca yıllar yaşadılar.” dedi.

PAYLAŞMAKTAN YANA TARZINIZI GÖSTERDİNİZ

Demircan, “Demek ki hem ülkemizde, sokağımızda, mahallemizde, Beyoğlu’muzda ve hem de dünyamızda inşalığın üzerinde titremesi gereken en önemli olgu birliktelik, paylaşmak ve kardeşlik olgusudur. Bütün dünyaya ve çevremize vereceğimiz en dik duruş, en doğru davranış belki bu ramazan ayıyla kurulan sofralardır. Sizlerde bugün buraya gelerek kardeşlikten, paylaşmaktan, sarılmaktan ve muhabbetten yana olduğunuzu gösterdiniz. O yüzden sizlere müteşekkilim. Cenabı Allah bizlerin arasına nifak sokmak isteyenlere fırsat vermesin.”şeklinde konuştu.