Beyoğlu’nda ‘Hırvatistan Türkiye Sergisi’ Açıldı

A+
A-

Beyoğlu’nda sanatseverlerle buluşan ‘Hırvatistan ve Türkiye Akdeniz Bağlantıları’ sergisinin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Bu renkli serginin Türkiye ile Hırvatistan arasındaki dostluğa katkıda bulunacağına inanıyorum.” dedi.

Beyoğlu’nda ‘Hırvatistan Türkiye Sergisi’ Açıldı
27-02-2019

Bugüne kadar yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının paha biçilmez eserlerini sanatseverlerle buluşturan Beyoğlu Belediyesi, uluslar arası bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu Belediyesi ile Hırvatistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde düzenlenen ‘Hırvatistan ve Türkiye Akdeniz Bağlantıları’ sergisi Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonunda açıldı. Hırvat Ressam Miljenko Bengez’e ait 25 eserin sanatseverlerle buluştuğu serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Hasan Turan, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız ile Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

HERKESİ BU ŞAHANE SERGİYİ GEZMEYE DAVET EDİYORUM

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Akdeniz’in tüm renkleriyle hayat bulduğu ‘Hırvatistan ve Türkiye Akdeniz Bağlantıları’ sergisine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Farklı dinler, farklı diller, farklı renkler, kültürler, yaşam, mutluluk Beyoğlu bunu anlatıyor bize. Sanatçımız Miljenko Bengez gerçekten bir kabiliyet. Akdeniz’in renkliliğini, sıcaklığını, güzelliğini, insanın içine doğacak bütün güzellikleri tuvaline yansıtmış. Açıkçası benim içimde güller açtı. Bu renkli serginin Türkiye ile Hırvatistan arasındaki dostluğa katkıda bulunacağına inanıyorum. Herkesi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisine bu şahane sergiyi gezmeye davet ediyorum.” dedi.

AKDENİZ’İN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ TUVALE YANSIMIŞ

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Hasan Turan, “Miljenko Bengez Akdeniz’in bütün güzelliklerini tuvale yansıtmış. Böylesine güzel eserlere imza attığı için kendilerini tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Misbah Demircan’a da kültürün ve sanatın başkenti olan Beyoğlu’nda her zaman böylesine güzel sergilere ev sahipliği yaptığı için, ülkemizin diğer ülkelerle olan işbirliğine ve bağların güçlenmesine katkı sunduğu için şükranlarımı arz ediyorum.”

BEYOĞLU BU TÜR SERGİLERLE KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ OLMAYA DEVAM EDECEK

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız, “Akdeniz bütün medeniyetlerin buluştuğu bir denizdir. Bu sanat ürünlerini görünce Leroux’un Akdeniz Medeniyeti isimli kitabını hatırladım. Orada da akdenizdeki medeniyetlerin kültür kodlarının farklılığından ve zenginliğinden bahsediliyordu. Bu yönüyle Beyoğlu’na çok benziyor. Beyoğlu da farklı kültürlerin, farklı medeniyet kodlarının yüzlerce yıldır birlikte yaşadığı bir mekan. Beyoğlu bu tür sergilerle kültür ve sanatın başkenti olmaya devam edecek.”

BU SERGİDE BULUNMAK BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONURDUR

Hırvatistan'ın İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec, “Bu sergide bulunmak benim için çok büyük bir onurdur. ‘Hırvatistan ve Türkiye Akdeniz Bağlantıları’ sergisi Türkiye’de düzenlenen en büyük sergilerden bir tanesidir. Bu sergi ile Türkiye ve Hırvatistan arasındaki Akdeniz bağının vurgulanması açısından büyük önem arz ediyor. Sayın belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bize bu güzel sergi alanını tahsis ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum.”

BİR SANATÇININ SÖYLEDİĞİ ŞEYLERDEN DAHA ÖNEMLİSİ YAPTIĞI ŞEYLERDİR

Hırvat Ressam Miljenko Bengez, “Bizlere bu güzel sergi alanını tahsis ettiği için sayın belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sanatçının söylediği şeylerden daha önemlisi yaptığı şeylerdir.  Bu nedenle sergimizi keyifle gezebilirsiniz.”

MILJENKO BENGEZ KİMDİR?

80'lerin başında resim sanatıyla uğraşmaya başlayan Miljenko Bengez 1954 yılında Zagreb, Hırvatistan'da doğdu. 1987 yılında Slovenya Ljubljana'da ilk solo sergisini gerçekleştiren sanatçı, 1997'den bu yana İtalya Milano'daki L'Incisione Galerisi'nde yaptığı ipek üzerine baskı düzenleme çalışmaları neticesinde "BENGEZ" adında bir monografi yayımladı. Bugüne kadar 80’'den fazla sergi açan sanatçının eserleri; Avrupa, Amerika ve Japonya’daki birçok özel koleksiyonun parçasıdır. Miljenko Bengez aynı zamanda 1994 yılından beri Hırvat Sanatçılar Birliği'nin üyesidir.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan