Beyoğlu’nda Demokrasi İttifakı

A+
A-

Özel gündemle toplanan Beyoğlu Belediyesi Meclisi 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimini kınayarak ortak bir deklarasyon yayınladı. Meclis kararıyla yayınlanan bildiriye Başkan Demircan’ın daveti üzerine Beyoğlu Belediyesi’nde toplanan siyasi partilerin Beyoğlu ilçe Başkanları da imza atarak demokrasi nöbetinin hiç bir ayrım yapılmaksızın birlikte sürdüreceklerini belirttiler.

Beyoğlu’nda Demokrasi İttifakı
19-07-2016

Beyoğlu Belediyesi Meclisi bir ilki gerçekleştirerek aldığı kararla 15 Temmuz’da seçilmiş hükümetle birlikte ülkenin birliğine, beraberliğine ve geleceğine karşı yapılan darbe girişimini kınayarak meclis kararıyla ortak bir deklarasyon yayınladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın daveti üzerine belediye binasında toplanan ilçedeki siyasi parti temsilcileri AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bayram Gölcük, BBP Beyoğlu İlçe Başkanı Recep Fırat ve SP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Yıldız da meclisin yayınladığı deklarasyona imza atarak, demokrasi nöbetinin hiç bir ayrım yapılmaksızın birlikte sürdüreceklerini ifade ettiler.

BEYOĞLU’NDA SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ ORTAK HAREKET ETME KARARI ALDI

Başkan Demircan’ın ev sahipliğinde yapılan görüşmede AK Parti, CHP, MHP, BBP ve SP’nin Beyoğlu İlçe Başkanları halkın bugününe ve geleceğine kasteden darbe girişimine karşı ortak hareket etme kararı alarak Taksimde kurulacak olan platformda demokrasi nöbetini hep birlikte sürdüreceklerini belirttiler.

MİLLET VAR OLSUN, VATAN SAĞ OLSUN

“Millet var olsun, vatan sağ olsun” başlıklı ortak bildiride, “15 Temmuz 2016 Cuma günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklaline; demokrasimiz, huzurumuz ve birliğimize; ordumuzun çeşitli makamlarına sızan ve imkanlarını gasp eden bir çete tarafından darbe yapılmak istenmiştir. Milletimiz ilk andan itibaren, ülkesine, istiklaline ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu ihanete göğsünü kalkan yapmıştır. Bütün vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz, medya kuruluşlarımız, sivil toplum teşkilatlarımız, hep birlikte bu ahlaksız kalkışmayı, birlikte püskürtmüştür.” ifadelerine yer verildi.

DEMOKRASİ NÖBETİNİ BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Sokaklarımıza, meydanlarımıza, gazi meclisimize; işgal kuvvetlerinin bile yapmadığı bir düşmanlıkla yapılan saldırılarda; yüzlerce insanımızın şehit olduğuna ve binlerce insanımızın yaralandığına da dikkat çekilen bildiride, “Türkiye’de yaşayan 79 milyon insanımızın hepsi, can evinden vurulmuştur. Bu aşağılık kalkışmayla; milletimize, demokrasimize, ülkemize ve bütün kurumlarımıza suikast yapan,  darbeci terör çetesi ve yandaşlarını şiddetle lanetliyoruz. Hepimizin ortak paydası olan demokrasimiz ve vatanımızı ihanet şebekelerine karşı sonsuza kadar birlikte savunacağız. Demokrasi nöbetini, hiç bir ayrım yapmadan birlikte sürdüreceğiz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.  Millet var olsun, vatan sağ olsun.” ifadeleri kullanıldı.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan