Beyoğlu’nda Bilinçli Aileler Sertifikalarını Aldı

A+

Beyoğlu’nda Bilinçli Aileler Sertifikalarını Aldı
21-06-2016

Beyoğlu’nda aileleri çocuğun iyilik halini gözeterek bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller” Projesinin yeni dönem eğitimleri tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen ‘Anne Olmak’, ‘Baba Olmak’ ve ‘Anne Çocuk Oyun Grubu' programlarına katılarak eğitimlerini tamamlayan velilere Aynalıkavak Semt Konağında gerçekleştirilen törenlesertifikaları takdim edildi.

Bernard Van Leer Vakfı’nın finansal desteğiyle Beyoğlu Belediyesi ve Kültür Kenti Vakfı ortaklığında hayata geçirilen “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller” Projesinin Ocak ayında başlayan ikinci etap programları, Aynalıkavak Semt Konağında gerçekleştirilen sertifika töreniyle tamamlandı. Beyoğlu’nda aileleri bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen programda, 0-8 yaş grubu çocukların anne ve babalarının katılım gösterdikleri ‘Anne Olmak’, ‘Baba Olmak’ ve ‘Anne Çocuk Oyun Grubu' programlarına katılarak eğitimlerini tamamlayan velilere sertifikaları takdim edildi. İftar yemeğiyle başlayan programa,Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve eşi Ferda Demircan da katıldı.

EBEVEYNLERÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

Medyanın çocuklar üzerindeki etkisi, aile sınırları, çocukluk döneminde depresyon ve aile olmanın önemi gibi konuların yer aldığı ‘Anne Olmak’ Programı16 hafta sürdü. Programa katılım gösteren anneler aile ve çocuklarıyla kurdukları iletişimlerini güçlendirdiler. Babalar ise 8 hafta süren‘Baba Olmak’ Programı süresince çocuklarıyla gerçekleştirdikleri farklı aktiviteler ve grup çalışmalarıyla aile ve çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmenin yollarını keşfettiler. Anne Çocuk Oyun Grubu çalışmalarıyla da anneler,  çocuklarıyla gerçekleştirdikleri yeni oyun kavramlarıyla çocuklarının kişilik ve karakterlerini nasıl zenginleştirebileceklerini öğrendiler.

DEMİRCAN: HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİMDİR

İftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen törende katılımcılar sertifikalarınıBeyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın eşi Ferda Demircan ve projenin programlarında görev alan uzmanların elinden aldılar. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Demircan, “İyi bir sezon oldu, hocalarımızda bunu söylüyor. İnşallah faydalı olmuştur. Sonuçta her şeyin başı eğitimdir” dedi.Edindikleri deneyim ve bilgilerle mutlu bir dönemi kapatan katılımcılar, bu ve benzeri projelerin devam etmesini istediler.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...