Beyoğlu'nda akıllı çöp toplama dönemi başlıyor

A+
A-

Her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği Beyoğlu’nda temizlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. “Tertemiz Beyoğlu” sloganıyla temizlik hizmetini sürdüren Beyoğlu Belediyesi, çöp toplama hizmetlerinde yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Beyoğlu'nda akıllı çöp toplama dönemi başlıyor
08-02-2018

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, katı atık toplama işlerinde kullandığı 73 araçlık filosunu, son teknolojiyle donatılmış çevre dostu araçlarla yeniledi. Yenilenen araçlar GPS Sistemi (Global Positioning System) ile Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen Smart Beyoğlu aplikasyonuna entegre edildi. Bu sayede çöp arabası sokağa yaklaştığında Smart Beyoğlu uygulaması üzerinden mahalle sakinlerine bildirim gönderilecek. Bildirimi alan vatandaşlar çöplerini indirerek çöp arabasına teslim edecek. Bu sistemle sokaklarda oluşan görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Beyoğlu’nu daha yaşanabilir bir hâle getirecek akıllı çöp toplama araçları 7 Şubat Çarşamba günü düzenlenecek lansman ile kamuoyuna tanıtılacak.

PROGRAM:

Tarih      : 9 Şubat 2018 Cuma