Beyoğlu’nda 20 bin çocuk buz pateni’nin keyfini çıkaracak

A+
A-

Doğaya destek sizden, buz pateni biletiniz bizden sloganı ile 7 yıldır Beyoğlu Belediyesi tarafından çocukların hizmetine sunulan “Buz Pisti” açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocuklara iyi bir eğitim vererek onları geleceğe hazırlamak, aynı zamanda ülkemizin geleceğini de hazırlamak demektir” dedi.

Beyoğlu’nda 20 bin çocuk buz pateni’nin keyfini çıkaracak
09-02-2017

Yedinci yılında Kasımpaşa İskelesi önündeki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Parkı’nda hizmet veren Beyoğlu Belediyesi Buz Pisti için açılış töreni düzenlendi. 23 Ocak Pazartesi günü açılan ve sömestr döneminde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Buz Pisti’nin resmi açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve Beyoğlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cebrail Karakaş’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER BUZ PATENİNİN KEYFİNİ ÇIKARDI

Öğrenciler ve velilerin animasyonlar, yarışmalar, yüz boyama etkinlikleri, akrobasi ve buz hokeyi gösterileri ile doyasıya eğlendiği törende, ilçede eğitim gören engelli öğrencilerde gençler ve eğitmenler eşliğinde buz pateninin keyfini çıkardı. 20 bin öğrenciyi ağırlaması planlanan Buz Pisti, 31 Mart tarihine kadar her gün 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.

ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BİR YAŞAM SUNMAK BİZİM VAZİFEMİZDİR

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çocukların ülkemizin geleceği olduklarını belirterek “Çocuklar her şeyimiz, onlara yatırım yapıyoruz. Onlara iyi bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak, aynı zamanda ülkemizin geleceğini de hazırlamak demektir. Dolayısıyla onlara yaptığımız yatırım her zaman önemli. Onlara iyi bir eğitim ve sağlıklı bir yaşam sunmak bizim vazifemiz.  Burada bu basit bir spor gibi duruyor olsa da aslında kazanımları fazla. Bir taraftan spor, bir taraftan ayakta durmayı öğrenmek, o mücadeleyi vermek bile onlar için bir hayat tecrübesidir.

20 BİN ÇOCUK BURADA BUZ PATENİ YAPIYOR

Yedi yıldır Buz Pisti kurduklarını da ifade eden Başkan Demircan, “20 bin çocuk burada buz pateni yapıyor.  Ocak, Şubat, Mart aylarını bunlarla dolduruyoruz. Ondan sonra, Nisan’dan sonra da başka aktivitelerle yine yolumuza devam ediyoruz. Ben burada bulunan bütün yavrularımıza başarılar diliyorum.  İnşallah cenabı Allah onların zihinlerini açık eylesin, geleceklerini güzel eylesin.” şeklinde konuştu.

TÜM MATERYALLER BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Buz pistine giriş bileti, çocuklarda geri dönüşüm bilinci oluşturarak onları doğayı korumaya teşvik etmek için, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine bir geri dönüştürülebilir atık madde karşılığında veriliyor. Paten kayabilmek için gerekli olan tüm materyaller de Beyoğlu Belediyesi tarafından karşılanıyor. Paten yapmayı bilmeyen öğrencilere ise deneyimli eğitmenler eşlik ediyor.