Beyoğlu' nda Ramazan bu yıl da dolu dolu geçecek

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi, Hasköy Sahili’nde ve Taksim Meydanı’nda kuracağı Ramazan sahnesi ile İstanbullular, Ramazan sevincini doyasıya yaşayacak. Vatandaşlar, 29 gün boyunca Ramazan ayının ruhuna uygun olarak düzenlenecek etkinliklerle Ramazan’ı ihya edecek. Taksim Meydanı ve Hasköy Sahilin yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarda kurulacak iftar sofralarıyla da yaklaşık 150 bin kişi orucunu açacak. Ayrıca 6 Haziran’da Taksim’de gerçekleştirilecek geleneksel Beyoğlu İftarı ile tüm renkler aynı sofra etrafında buluşacak.

Beyoğlu' nda Ramazan bu yıl da dolu dolu geçecek
26-05-2017

Her yıl Ramazan boyunca düzenlediği etkinliklerle binlerce vatandaşı aynı iftar sofrasında buluşturan Beyoğlu Belediyesi, iftar sofrası geleneğini bu yılda sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı’nda ve Hasköy Sahil Etkinlik Alanında iftar çadırı kuracak olan Beyoğlu Belediyesi, farklı günlerde otuz mahallede düzenleyeceği sokak iftarlarıyla binlerce kişiyi aynı sofra etrafında ağırlayacak. Beyoğlu Belediyesi öte yandan Ramazan boyunca Taksim Meydanı ve Hasköy Sahili’nde düzenleyeceği Ramazan etkinlikleriyle de vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan coşkusu yaşatacak.

TAKSİM MEYDANI VE HASKÖY SAHİL RAMAZAN’DA COŞUYOR

Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı’nda ve Hasköy Sahili’nde kurulacak iftar çadırlarında her gün yaklaşık 5 bin kişi iftar yapacak. Vatandaşlar iftarın yanı sıra Taksim Meydanında kurulan festival alanı ile Hasköy Sahili’nde kurulan etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan söyleşiler, sohbetler, tasavvuf musikisi gibi çeşitli etkinliklerle Ramazan ayı boyunca doyasıya eğlenecek.Ayrıca Kadir Gecesi’nde de Okçular Tekkesinde 5 bin kişilik iftar verilecek.

MAHALLELİ SOKAK İFTARLARINDA BİR ARADA

Beyoğlu Belediyesi farklı günlerde 30 mahallede kuracağı iftar sofralarıyla da mahalleliyi bir araya getirecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da sevginin, hoşgörünün ve bereketin olduğu bu sofralarda ilçe halkıyla orucunu açacak. İlçe halkının Ramazan ayının manevi havasını birlikte yaşadığı, suyunu paylaştığı, ekmeğini bölüştüğü bu sofralarda her akşam 2 bin kişi ezanın okunmasıyla birlikte hep bir ağızdan dua ederek oruçlarını açacak, aynı sofra etrafında toplanarak, kaynaşmanın ve paylaşmanın keyfini yaşayacak.

GELENEKSEL BEYOĞLU İFTARI 6 HAZİRAN’DA

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı’nda Geleneksel Beyoğlu İftarı düzenlenecek. Ruhani Liderler, Azınlık Cemaat Vakıfları, Sivil Toplum Kuruluşları, İş-Sanat-Kültür-Medya camiası ve protokol katılımıyla gerçekleşecek iftarda, Beyoğlu'ndaki farklı dil, din, mezhep ve kültüre sahip tüm kesimleri kapsayacak şekilde, birlikte ve kardeşçe yaşama coşkusuna vurgu yapılacak.

HASTA VE YAŞLILARA ÖZEL İFTAR SERVİSİ

Beyoğlu Belediyesi ilçede yaşayan hasta ve yaşlıları Ramazan ayı boyunca unutmadı. Hastalığı ve yaşlılığı sebebiyle iftar vakti evinden çıkamayan ve bu sofralara misafir olamayan ihtiyaç sahiplerine gezici iftar aracıyla her gün iftar yemeği servisi yapacak.Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ayların Sultanı Ramazan’a, şehirlerin sultanı İstanbul’da Beyoğlu’nda kavuşmaktan duyduğu sevinci dile getirerek,dünyanın gelip geçici olduğuna dikkat çekti:  ‘Allah’ın nimetlerle donattığı yeryüzü sofrasında, geçici bir süreyle oturacak, vakit geldiğinde gideceğiz. Dünya bir han. Konan göçermiş... Bu misafirlikten geriye kalan, küçük bir hatıradır. Gönül alıcı birkaç söz, küçük bir tebessüm... Niyetimiz, duamız, o hatıraların güzel olmasıdır,’ dedi.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan