Beyoğlu' nda 10 Kasım anma töreni düzenlendi

A+
A-

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78’inci yıl dönümünde Taksim Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Beyoğlu' nda 10 Kasım anma töreni düzenlendi
10-11-2016

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78’inci yıl dönümünde Taksim Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, askeri erken, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI

Tören İstanbul Valisi Vasip Şahin’in Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Daha sonra ise 1’inci Ordu Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileri Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat ise adeta durdu. Sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi. Ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.