Başkan Demircan Güner Akın Lisesi Öğrencileri ile buluştu

A+
A-

Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek okul yönetimi, öğrenci ve velilerle bir araya gelen Başkan Demircan, “Eğitici kurslarımızın yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz de mevcut. Çocuklarımızın kendisini geliştirmenin yolu bu tür aktivitelerden geçiyor.”dedi.

Başkan Demircan Güner Akın Lisesi Öğrencileri ile buluştu
23-03-2018

Beyoğlu’nda hayata geçirilen “Okulda Buluşalım” Projesi ile okulların sorunları yerinde çözüme kavuşturuluyor. 14 yıldır devam eden proje kapsamında ilçedeki okulları tek tek ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın son durağı Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Başkan Demircan, daha sonra okulun toplantı salonunda öğretmen, okul aile birliği üyeleri, mahalle muhtarları, mahallelerden sorumlu meclis üyeleri ve veliler ile de bir araya geldi. Toplantıda okulun ihtiyaçları masaya yatırıldı.

HER ŞEY YAZILIMLAR ÜZERİNDEN KURGULANMAYA BAŞLANDI

Ziyarette öğrencilere bilişim çağının önemini anlatan Başkan Demircan, “Sanayi 4.0. makinelerin akıllı sistemler üzerinden bir biriyle entegre çalıştığı, Network’ün geliştiği bir dünyadayız. Onun için gelecekte hangi işi yaparsanız yapın yazılım çok kıymetli olacak. Çünkü her şey yazılımlar üzerinden kurgulanmaya başlandı. Bu da yazılım (Kodlama) eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Bu bilinçle Beyoğlu Belediyesi olarak öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için kodlama (Yazılım) kursları açtık. Hedefimiz, çocuklarımızı bu işe yönlendirerek kendi yazılımcılarımızı yetiştirmek.” dedi.

GENÇLERİMİZİN BU TÜR ETKİNLİKLERE KATILMASINI TAVSİYE EDİYORUM

Başkan Demircan, “Eğitici kurslarımızın yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz de mevcut. Çocuklarımızın kendisini geliştirmenin yolu bu tür aktivitelerden geçiyor. Kültürel ve sanatsal altyapı ne kadar gelişirse düşünce dünyası da o kadar geliştiği için ne işi yaparsanız yapın işin kalitesini yükseltmiş olursunuz. Onun için gençlerimizin bu tür etkinliklere katılmasını tavsiye ediyorum. Çünkü halkla ilişkilerin daha önemli olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan