Antikacılardan Beyoğlu Antika Festivali’ne tam not

A+
A-

Açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan Beyoğlu Antika Festivali, antikacılardan tam not altı. Vatandaşların festivale gösterdiği yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren antikacılar, festivalin Beyoğlu’nun tarihi misyonuna uygun bir etkinlik olduğunu ve Taksim’i daha da hareketlendireceğini söylediler.

Antikacılardan Beyoğlu Antika Festivali’ne tam not
03-10-2016

Beyoğlu’nda 50 gün sürecek  “Beyoğlu Hareketleniyor” Festivallerinin ilki olan Antika Festivali, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Taksim Meydanı’nda kurulan festival alanına akın eden yerli yabancı binlerce kişi bir taraftan antik eserlerle tarihe kısa bir yolculuk yapmanın tadını çıkartırken, bir yandan da alanda gerçekleştirilen söyleşi ve müzik dinletileriyle doyasıya eğleniyor. Alanda stant açan antikacılar, vatandaşların festivale gösterdiği bu yoğun ilgiden son derece memnun.

BURADAKİ GERİ DÖNÜŞTEN ÇOK MUTLUYUZ.

Festivale Horar Antikacılar Çarşısı’ndan katılan Antikacı Uğur Özay, “Burada Üsküdar’dan Kadıköy’den ve Çukurcuma’dan diğer esnaf arkadaşlarımızda var. Antika Festivali’nin, Antika piyasasına hareketlilik getireceğini düşünüyorum. Buradaki geri dönüşten çok mutluyuz. İnsanların ilgisinden çok mutluyuz. Bu tip Kültür Sanat aktivelerinde Taksim’i daha hareketlendireceğini daha kültürel bir alan haline getireceğini düşünüyorum.” dedi.

BU FESTİVALİN ÇOK YARARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Fatih Karagümrük’ten festivale katılan Antikacı Can Sezgin de Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği Antika Festivallerine iki yıldır katıldığını belirterek, “Beyoğlu Hareketleniyor adı altında 50 gün sürecek bir festival. Aslında Beyoğlu hareketli bir yer zaten sadece bir durağan sürece girmiştir.  Onun içinde bu festivalin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımıza da buradan ayrıca teşekkür ediyorum çok güzel bir açılışımız oldu. Meydan’da olması daha iyi oldu daha bir kalabalığa hitap ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ANTİKALARI YENİ NESİLLE PAYLAŞMAK GÜZEL BİR OLAY

Festivale Balat’tan katıldığını söyleyen Antikacı Doğan Görücü, “Etkinliye bayıldık. Eskilerin gençlerle buluşması bilhassa benim en çok memnun eden. Çünkü burada eski radyolar olsun çeşitli objelere tamir edip hayat veriyoruz ve bunları yeni nesille paylaşmak gerçekten güzel bir olay. Başkanımıza da bu arada gerçekten teşekkür ederim cani gönülden. Fuar etkinliğinin devam etmesi, Antikacıların bir arada olması gerçekten güzel bir olay.” şeklinde konuştu.

BEYOĞLU BELEDİYESİNİ TEBRİK EDİYORUM

Fuara Üsküdar Antikacılar Çarşısı’ndan katılan İbrahim İyrik, “Fuar olumlu olarak devam ediyor. Bu fuarın sosyoekonomik olarak da kültürel olarak da katkısının olacağı aşikar. Öğretici oluyor. Bizim içinde inşallah yeni bir kapı açılmasına vesile olacak. Beyoğlu Belediyesini yaptığı bu festivalden dolayı tebrik ediyorum.” derken, festivale Beyoğlu Kısmethan’dan katılan Mehmet Çaykan ise “Bu festival bir sene önce Tepebaşı’ndaydı. Bu sene Taksim Meydan’ında yapılması bizim için iyi oldu. Niye diyeceksiniz, buraya daha çok kitle gelebiliyor ve daha farklı kitlelere hitap edebiliyoruz. Bir önceki seneye göre daha çok müşterimiz var.” diye konuştu.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...