223 Semt Konağı Öğrencisi İlk Keplerini Attı

A+
A-

Beyoğlu Belediyesi, Hasköy sahilinde binlerce vatandaşı iftar sofralarında bir araya getirdi. Hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, iftar sonrasında ise Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Semt Konaklarının yılsonu kapanış programı dolayısı ile yapılan gösterileri izleyerek keyifli dakikalar geçirdi. Programın sonunda 223 semt konağı öğrencisi de ilk keplerini atmanın mutluluğunu yaşadılar.

223 Semt Konağı Öğrencisi İlk Keplerini Attı
17-06-2016

Beyoğlu Belediyesi’nin Hasköy Sahil’de kurduğu iftar sofralarında binlerce vatandaş bir araya gelerek oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar sonrası ise Beyoğlu Belediyesi’nin 15 Semt Konağı'nın yılsonu kapanış programı yapıldı.  Çocuk ve gençlik korosunun şarkı söylemelerinin ardından miniklerin 7 bölgeden yöresel halk oyunları gösterileri ve farklı gösterilerle devam eden kapanış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da geceye katılarak ailelerle birlikte çocukların sahne performanslarını izledi. Programın sonunda 223 semt konağı öğrencisi ilk keplerini havaya atarken velileri de duygu dolu anlar yaşadı.

TAM 20 BİN TANE ÖĞRENCİMİZ VAR

Çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocuklarımızın  bu halleri çok güzel. Anneler babalar gerçekten çocukların mürüvvetini, yaptıklarını görmekten çok mutlu oluyor. Kendi hayatımızda eksik bıraktığımız her ne varsa onları çocuklarımız üzerinden tamamlamaya çalışıyoruz. Bu hayatın doğal akışıdır. Dolayısıyla bu işlere ne kadar kıymet versek azdır. Semt konaklarımız 15 tane. Tam 20 bin tane öğrencimiz var.  Bunun 600’ü anaokulu öğrencisi. 10 bin tane Turabibaba Kütüphanesi ile 7-14 yaş grubunda hizmet alan, okula destek alan öğrencimiz var. 5 bin tane hanımefendiye bilgi ve beceri kursları veriyoruz. 300 tane hanımefendi de spora geliyor. İşte 15 tane semt konakları bu işleri yaparak gerçekten vatandaşımızın içinde bu hizmetleri yürüten önemli bir müessese oldu.” dedi.

ALLAH ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNİ AYDINLIK EYLESİN

Başkan Demircani, ailelerin çocuklarını Semt konaklarına vermekle çok iyi yaptıklarını da ifade ederek, “Çok doğru yapıyorsunuz. Çocuk buraya çıktığında özgüveni yükseliyor. Zaten maşallah hepsinin durumu iyi. Bunlara destek, özgüvenleri yüksek ve yarın bir gün bu tip imkanlarda insana muhatap olacak şekilde onları yetiştirmek bizim vazifemiz. Allah geleceklerini aydınlık eylesin. Onların Mürüvvetlerini görmeyi bizlere nasip eylesin” diye konuştu.” şeklinde konuştu.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Ahmet Misbah Demircan

Ahmet Misbah Demircan