Yeni Elektirikli Araç İle Olaylara Anında Müdahale

02 Mart 2016

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi'nde kullanılmak üzere alınan elektrikli zabıta aracı ile bir ilke daha imza attı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören elektirikli araç ile Beyoğlu Zabıtası olaylara daha hızlı müdahale edebilecek.

Teknolojik yeniliğe öncülük eden Beyoğlu Belediyesi ilçe genelinde vatandaşların refahını ve huzurunu sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi, halka hizmetini daha hızlı ve daha pratik hale getirmek amacıyla zabıta ekipleri bünyesine elektirkli araba ekledi.Zabıta ekiplerinin olaylara karşı daha hızlı müdahale etmesine yardımcı olan elektirikli araba saatte 80 km hız yapabilirken bir sarj ile 100 km yol alabiliyor. Beyoğlu Belediyesi daha önce zabıta filosuna 6 adet için Tekteker' araç ekleyerek Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.

TURİSTLER ARAÇLA FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR

Daha önce İstiklal Caddesi'nde tek tekerle görev yapan zabıta ekipleri, şimdi adeta uzay mekiğine benzeyen elektrikli araçla İstiklal Caddesi'nde görev yapıyor. Şarj edildiğinde 100 km gidebilen, saatte 80 km hıza çıkabilen araç, 2,3 m uzunluğa, 1,19 m genişliğe sahip, aracın kapıları ise yukarı doğru açılıyor.İstiklal Caddesi'nde görev yapan zabıta ekipleri, vatandaşın yoğun ilgili karşısında caddede güçlükle ilerliyor. Vatandaşların tepkisi ise zabıta ekiplerini şaşkına çeviriyor. Turistler araçla fotoğraf çektirmek için adeta yarışırken, Seyhan Özkır isimli vatandaş, "Beyoğlu'na yakışır bir araç olmuş. Çok beğendik. Beyoğlu Belediyesi güzel hizmetler yapıyor" dedi. Araca binip gezmek isteyen bir öğrenci ise "Bana bunu verseler Formula'yı kazanırım" diye konuştu.

&