Turabibaba Kütüphanesi geleceğin yazarlarını yetiştiriyor

02 Ocak 2017

Beyoğlu Belediyesi, Turabibaba Kütüphanesi’nde açtığı Yazarlık Atölyesi kursu ile geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi hedefliyor. 7-14 yaş grubu öğrencilerin katıldığı Yazarlık Atölyesi’nde duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilmek için eğitim alan çocuklar, yazdıkları şiir ve metinlerle de teorik bilgilerini pratiğe dökmeyi öğreniyor.

Restorasyon çalışmaları tamamlanarak yeniden hizmete açılan Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, eğitim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 7-14 yaş grubu öğrencilere yönelik eğitici kurslar düzenleyen Turabibaba Kütüphanesinde yeni dönem dersleri başladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kurslardan bir tanesi de Yazarlık Atölyesi oldu. Geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi hedefleyen atölyede duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilmek için eğitim alan çocuklar, yazdıkları şiirler ve metinlerle de teorik bilgilerini pratiğe dökmeyi öğrenme imkanı buluyor.

EĞİTİMLER ÖĞRETİM SEZONU BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yazar Şenol Tombaş’ın çocuklarla bir araya geldiği Yazarlık Atölyesinde öğrencilerin yazılı anlatım becerilerini geliştirmenin yanında, onları motive etmek ve yazma isteklerini artırmak amacıyla yazıları Halk Edebiyatı dergisinde, kendilerine ayrılan sayfada yayınlanıyor. Yazarlık Atölyeleri, Turabibaba Kütüphanesi'nde, eğitim öğretim sezonu boyunca devam edecek.

DÜŞÜNCELERİNİ YAZILI OLARAK İFADE EDEBİLMEYİ ÖĞRENİYORLAR

Yazar Şenol Tombaş, Yazarlık Atölyesinde çocukların yaratıcılık ve üretkenlik taraflarını daha iyi gözlemleme imkanı bulduklarını belirterek, “Biz yazarlık atölyelerinde çocuklara sınırsız hayal gücü imkanı ile birlikte aklın sınırlarını zorlayarak gelişmelerini sağlıyoruz. Duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilmeyi öğreniyorlar. Çocukların küçük yaşlardan itibaren bu tür atölye çalışmalarına katılması, onları geleceğe doğru bir şekilde yönlendirebilmek için de çok önemli. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu imkanları sağladığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

&