Seongbuk ile yapılabilecek yeni işbirlikleri masaya yatırıldı

17 Ekim 2017

Beyoğlu Belediyesinin ‘Kardeş Belediyesi’ olan Güney Kore’nin Seongbuk Belediye Başkanı Kim Young Bae ve heyetini ağırlayan Başkan Demircan, “Beyoğlu Belediyesi olarak onlarca kardeş belediyemiz var ve onların her biriyle ayrı ayrı ilişkiler içerisindeyiz.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, farklı ülkelerden çeşitli şehirler ile imzaladığı  “Kardeş Belediye” anlaşmalarıyla birçok uluslararası işbirliğine imza attı. 19 yabancı şehirle imzalanan anlaşmalar kapsamında hayata geçirilen ortak projelerle Beyoğlu Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olma özelliğini daha da güçlendirdi. Beyoğlu’nun kardeş şehirlerinden olan Güney Kore’nin Seul şehrinin Seongbuk Belediye Başkanı Kim Young Bae beraberindeki heyetle birlikte Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen heyetler, sosyal ve kültürel alanda yapılabilecek yeni işbirlikleri için fikir alış verişinde bulundular.

BÜTÜN FARKLILIKLARIMIZ BİZİM ÖZÜMÜZ VE ÖZETİMİZDİR

Toplantıda konuşan Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu’nu bir kervansaraya benzeterek, “Aslında İstanbul da bir kervansaray Anadolu da bir kervansaray. Dünya’nın doğusundan batısına, batısından da doğusuna gidenlerin uğradığı bir kervansaray burası. Dolayısıyla bizim çok kültürlü olmamızın esprisi bu. Anadolu’nun her tarafında farklı dinler, diller ve kültürler vardır. Bütün bu farklılıklar bizim özümüz özetimiz. Onun için ötekileştirmeden herkesle kucaklaşmayı başarabiliyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak da onlarca kardeş belediyemiz var ve onların her biriyle ayrı ayrı ilişkiler içerisindeyiz.” dedi.

İKİ ÜLKENİN DOSTLUĞU ADINA GÜZEL ŞEYLER YAPTIĞIMIZA İNANIYORUM

Türkiye Güney Kore dostluğuna da değinen Başkan Demircan, “Güney Kore 1950’lerde bir varoluş mücadelesi veriyordu. O varoluş mücadelesinde Türk askeri onların bu haklı isteklerinin yanında onlarla beraber oldu. Oradaki kahramanlık iki ulusun, iki memleketin birbirine yakınlaştığı en önemli hikayeyi oluşturdu. Bugün Güney Kore dünyanın sayılı ekonomilerinden birisi. Seul Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyemiz kardeş. Biz de Seul şehrinin Seongbuk Belediyesi ile kardeşiz. Seongbuk Belediyesi ile birçok kültür ve sanat faaliyetleri yaparak iki ülke dostluğu adına güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BU İŞBİRLİĞİ ÇOK ANLAMLI VE MUTLULUK VERİCİ

Seongbuk Belediye Başkanı Kim Young Bae ise Beyoğlu Belediyesinin tarihi başkanlık binasının restore edildikten sonra daha da güzelleştiğini belirterek, “Bu bina daha da modernleşmiş ve güzelleşmiş. Girişte çok şaşırdım. İstanbul zaten dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Bu güzel şehirde yer alan Beyoğlu Belediyesi ile işbirliği yapmak çok anlamlı ve mutluluk verici. Uzun tarihi ve derin bir kültüre sahip olan bu ülkenin bir şehriyle iyi ilişkiler kurarak çalışmak, aralarında çok güzel ve özel bir bağ olan Türkiye ve Güney Kore için büyük önem taşıyor. Bizim zor durumda olduğumuz Kore Savaşında kilometrelerce uzun mesafeleri aşarak bize canınızı hiçe sayıp sahip çıktığınız için gerçekten minnettarım. Sizleri kan kardeşim olarak görüyorum. İlişkilerimizi daha da güçlendirmek ve derinleştirmek için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

2012’DE KARDEŞLİK ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI

Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluk çok eskilere dayanıyor. Kültürel benzerliklerin yanı sıra özellikle 1950’de ki Kore Savaşı iki ülkenin birbirinden kopmayan bağlarla yakınlaşmasına neden oldu. Beyoğlu Belediyesi de Seongbuk Belediyesi ile 2012 yılında kardeşlik anlaşması imzalayarak iki ülkenin dostluğunu pekiştirecek bir başka adım atmış oldu. Bu anlaşma ile birlikte 2015 yılında Seul’de “Türk filmleri Festivali” gerçekleştirilmişti.

Haberin galerisi için Tıklayınız...