SOKAK HAYVANLARINA BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

19 Şubat 2015

İki gündür etkisini artırarak hayatı olumsuz etkileyen Kar yağışında, yiyecek bulamayan sokak hayvanlarının imdadına Beyoğlu Belediyesi yetişti. İlçede sokak hayvanları için seferberlik başlatan Beyoğlu Belediyesi, vatandaşlardan gelen taleplere de anında müdahale ediyor.

Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Beyoğlu’nun mahallelerinde sokak sokak dolaşarak iki gündür devam eden kar yağışı ve dondurucu havadan olumsuz etkilenen sokak hayvanlarının aç kalmaması ve beslenmesi için Beyoğlu’nda seferberlik başlattı. İlçede vatandaşlar tarafından talep edilen noktalara konulan 3 katlı villa barınaklarda beslenen kedilerin yanı sıra, köpeklerinde karınları doyurularak aşıları, bakımları ve  kısırlaştırmaları yapılıyor.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile en iyi dönemini yaşayan Beyoğlu Belediyesi, iki gündür etkisini artırarak devam eden kar yağışına karşı aldığı tedbirler sayesinde, ilçede hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Özellikle insan sirkülasyonunun fazla olduğu, hastane giriş çıkışları, ibadet haneler, ana arterler, merdivenler, kaldırımlarda yapılan kar küreme ve tuzlama çalışmaları vatandaşların takdirini aldı.

BEYOĞLU’NDA HİÇBİR CANLININ MAĞDUR OLMASIN

Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla Beyoğlu’nda hiçbir canlının mağdur olmaması için 7/24 esasına göre çalışan Fen İşleri, Temizlik İşleri, Veteriner İşleri ve Zabıt Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halinde. Vatandaşlar tarafından 444 0 160 numaralı iletişim hattına gelen talep ve şikayetler anında ilgili müdürlüğe bildiriyor. Gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, yoğun kar yağışında yiyecek bulamakta zorlanan sokak hayvanlarına el uzatarak karınlarını doyurup bakımlarını yerine getiriyor.

SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARININ KARNI DOYDU

Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aç kalan hayvanlara mama dağıtma çalışmalarının yanı sıra küpesiz hayvanların da tespitini yapıyor. Kulak küpesi bulunmayan köpekler ekipler tarafından toplanarak aşıları, bakımları ve kısırlaştırmaları yapılarak tekrar alındıkları yere bırakılıyor.

444 0160 ÇAĞRI MERKEZİ VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Beyoğlu Belediyesi bu çalışmasını ağır hava şartları düzelene kadar her gün devam ettirecek. Ayrıca, Beyoğlu Belediyesi’nin 444 0 160 numaralı çağrı merkezine gelen sokak hayvanlarıyla ilgili her türlü istek anında Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne iletiliyor.

&