Ramazan Öncesi Denetimler Sıklaştı

01 Haziran 2016

Beyoğlu Belediyesi, yaklaşan ramazan ayı öncesinde periyodik denetimlerini artırdı. İlçede bulunan kasap, pastane ve fırın gibi işletmeleri denetleyen belediye ekipleri, işletmelere hijyen, gramaj, etiket ve satış noktalarının düzenlenmesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Beyoğlu Belediyesi, yaklaşan ramazan ayı öncesinde halk sağlığını korumak için periyodik olarak yaptığı denetimlerini artırdı. Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada özellikle gıda imalathanelerinde yapılan demetimler sıklaştırıldı. Yapılan denetlemelerde işletmelere hijyen, gramaj, etiket ve satış noktalarının düzenlenmesi konusunda uyarılarda bulundu. Denetimlerin ilerleyen günlerde de devam edeceği öğrenildi.

KASAPLAR, PASTANELER VE FIRINLAR DENETLENİYOR

Belediye ekipleri, tatlı imalathaneleri, ekmek fırınları ve kasaplarda yaptığı denetlemelerde, çalışanların iş  kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar gıda üretimi yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi. Çalışanların hijyen sertifikalarını da denetleyen ekipleri, depolarda son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünü kontrolü de yaptı.

HALKIMIZIN DAHA SAĞLIKLI GIDA TÜKETMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim İlhan Kulalı, vatandaşların ramazan ayında daha sağlıklı un mamulleri ve et tüketmesi için denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, “İlk önce fırına girerek temizliğe baktık. Daha sonra kasaplara girerek etlerin mühürlü olup olmadığına, kaçak olup olmadığına ve depolanmasının düzgün olup olmadığına baktık. Halkımızın daha sağlıklı gıda tüketmesi için uğraşıyoruz.” dedi.

&