Okmeydanı’nda Yeni Bir Dönem Başlıyor

29 Haziran 2016

Bakanlar Kurulu kararıyla Okmeydanı’nda altı mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz.” dedi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki altı mahalle içerisinde bulunan bazı yerlerin riskli alan ilan edilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Okmeydanı’nda Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahalleleri içerisinde bulunan bazı yerlerin riskli alan ilan edilmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 2. maddesi ve ek 1. maddelerine göre Bakanlar Kurulunda 13 Haziran 2016'da kararlaştırılmıştı.

BEKLEDİĞİMİZ BAKANLAR KURULU KARARI ÇIKTI, MUTLUYUZ

Kararı değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan;

“Okmeydanı bölgesinde uzun süredir devam eden hazırlıklarımız var. Bunların başında da, vatandaşlarımızın tapusunu vermek, verebilmek için de kendi aralarındaki uzlaşmayı hazır etmek ve tapuları dağıtmak söz konusuydu. Bugüne kadar bunları devam ettirdik. Ancak asıl talep de istenen nihai hedefimiz burada bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmekti. Bu kentsel dönüşüm konusunda kanunen kentsel dönüşüm ilanına ihtiyaç olduğu muhakkak. Okmeydanı bölgesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle ilgili uzun zamandır beklediğimiz bakanlar kurulu kararı çıktı. Son derece mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın liderliğinde, önümüzdeki günlerde bu konuda beraber yürüyeceğimiz partnerimiz, müteahhit firmamız muhtemelen KİPTAŞ olacaktır. Artık tapulardan sonra uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

&