Öğrenciler Milli Şairimiz Mehmet Akif’i anlattı

20 Mart 2018

Beyoğlu’nda okullar arası düzenlenen “Milli İrade ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal” konulu Kompozisyon ve Şiir Yarışmasında, öğrenciler milli şairimiz Mehmet Akif’i anlattı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Beyoğlu’nda İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümü vesilesiyle şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Milli İrade ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal’ konulu yarışmanın galipleri belli oldu. Beyoğlu’nda bulunan ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada dereceye girenlere, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Ödül törenine çok sayıda eğitimci, öğrenci ve veli katıldı.

MEHMET AKİF’İN HAYATINI ANLATAN TİYATRO OYUNU TAM NOT ALDI

Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle renk kattığı programda Mehmet Akif’in hayatını anlatan tiyatro oyunu katılımcılardan tam not aldı. Sahne gösterilerinin ardından düzenlenen ödül töreninde; iki kategorideki birincilere Laptop, ikincilere Tablet, üçüncülere Mp4 Çalar hediye edildi. Mansiyon ödülü ise kitap seti oldu. Yarışmaya katılıp jüri değerlendirmesinde ilk 10’a giren eserler Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sergi Salonunda sergilenmeye başlandı.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN İSİMLER BELLİ OLDU

Şiir Kategorisinde; ‘En Güzel Destanımız’ eseriyle Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu’ndan Elif Güçlü birinci, ‘Kızıl Elma’ eseriyle Cihangir Münir Özkul Ortaokulu’ndan Elif Nur Akın ikinci, ‘Türk’ün Gücü’ eseriyle Hoca İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulu’ndan Fatma Peri Demirci üçüncü oldu. Mansiyon Ödülünü ise ‘İstiklal Muharebesi’ eseriyle Beyoğlu Ortaokulu’ndan Mira Deniz Gergin aldı.

Kompozisyon Kategorisinde ise; ‘Korkuların Gölgesinde Sönmeyen Işık Hilal’ eseriyle Galatasaray Lisesi’nden Buse Erdoğan birinci, ‘Vatanım’ eseriyle Galata Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Amra Kamer ikinci, ‘Ruhların Gölgesi: Hilal Ve İstiklal’ eseriyle Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ahmet Talha Türk üçüncü oldu. Mansiyon Ödülünü ise ‘Işıltının İzleri’ eseriyle Ayşe Ege Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gamze Yağmur Küçük aldı.