OKMEYDANI DÖNÜŞÜM İSTİYOR

16 Haziran 2015

Fetihtepe ve Okçular Vakfı’nda yapılan toplantılarda mahallelerinde park, okul, otopark gibi sosyal donatı alanlarının olmayışından şikâyet eden vatandaşlar, “Okmeydanı’nda yaşadığımızı söylediğimiz zaman herkes bize acınası bir şekilde bakıyor. Ne gerekiyorsa biran önce yapalım biz dönüşüm için hazırız,” dedi.

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra kentsel dönüşümün startını veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a hak sahipleriyle yapılan uzlaşma toplantılarda destek yağıyor. “Tapusunu almış, uzlaşmayı tamamlayan adalarda tamamı belediyemize ait Beyoğlu Dönüşüm A.Ş. firmamız kat karşılığı anlaşmalara başlayacak,” diyen Demircan’a hak sahibi vatandaşlardan da yoğun destek geldi.

MEZARLIKLARDA OYNAYAN ÇOCUKLARIMIZI GÖRÜYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın 2 bin kişinin katılımıyla düzenlenen ikinci etap uzlaşma toplantısında söz alan bir vatandaş şunları ifade etti; “Bizim sokaklarımızda çocuklarımız oynayamıyor, çünkü parklarımız yok; mezarlıklarda oynayan çocuklarımızı görüyoruz, hepimiz rahatsız oluyoruz. Kentsel dönüşümünün gerekliliği ve aciliyetinin farkındayız. Yaşımız kaç olursa olsun hepimizin parka ihtiyacı var; semtimizin parka ihtiyacı var; semtimizde parkımız yok. Okul ihtiyacımız var. Evimizden çıkıp sokağa ulaşamıyoruz arabalardan. Hepimiz sinemaya, tiyatroya gidiyoruz ama semtimizde tiyatro da yok. Bunlar hepimizin acil ihtiyacı. Fatih Sultan Caddesi 1 kilometrelik yol, gitmek istediğiniz yere yarım saatten önce ulaşamıyorsunuz. Trafik sorunundan hepimiz çok muzdaripiz; Okmeydanı’nda yaşadığımızı söylediğimiz zaman herkes bize acınası bir şekilde bakıyor. Ne gerekiyorsa biran önce yapalım biz dönüşüm için hazırız,” dedi.

ÇARPIK YAPILAŞMADAN KURTULMAK İSTİYORUZ

Dönüşüm başlayacağı Fetihtepe Semt Konağı Kapanış programında mahalle halkıyla bir araya gelen Başkan Demircan’a yine bir vatandaş dönüşüm isteğini dile getirerek şunları söyledi. “Biran önce bu çarpık yapılaşmadan kurtulmak istiyoruz. Uzlaşma için ilk imzayı ben atacağım,” dedi.

&