Milli Mücadele Dönemi tiyatro oyunu ile anlatıldı

28 Şubat 2017

Beyoğlu’nda, öğrencilerin Anadolu kadınının milli mücadele döneminde vatan uğruna verdiği mücadeleye tanık olmalarını sağlamak amacıyla “Seher’in Kadınları” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Ortaokul ve liselerde sahnelenen tiyatro oyunu öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Beyoğlu Belediyesi, öğrencilerin okul saatleri dışında geçirdikleri vakti verimli kılarak sosyalleşmelerine fırsat sağlamak amacıyla kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenlemeye devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle ilçede bulunan sekiz Ortaokul ve Lise de, milli mücadele döneminde erzak ve cephane taşıyan, sıhhiye çadırlarında yaralılara derman olmaya çalışan kahraman Anadolu kadınını anlatan “Seher’in Kadınları” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Gençlere hem tiyatro izleme kültürü aşılamak, hem de tarihimize ve vatan uğruna verilen mücadeleye tanık olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen tiyatro oyununa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK BEĞENİSİNİ TOPLADI

Sergilendiği tüm tiyatro sahnelerinde izleyicilerin büyük beğenisini toplayan“Seher’in Kadınları” tiyatro oyunu Beyoğlu’nda; Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi, Hasköy Ortaokulu, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu, Neşe Alten Ortaokulu, Hoca İshak İmam Hatip Ortaokulu, Cemal Artüz Ortaokulu ve Güner Akın İmam Hatip  Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

TÜRKİYE GENELİNDE 38 KEZ SAHNELENMİŞTİ

Milli mücadele döneminde erzak ve cephane taşıyan, sıhhiye çadırlarında yaralılara derman olmaya çalışan kahraman Anadolu kadınını anlatan “Seher’in Kadınları” tiyatro oyunu daha önce Çığa Sanat Topluluğu tarafından Türkiye genelinde 38 kez sahnelenmişti.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...