Macaristan Başkonsolosu Hendrich’den Başkan Demircan’a ziyaret

21 Eylül 2017

Başkan Demircan’ı makamında ziyaret eden Macaristan Başkonsolosu Hendirch, AB ile Türkiye arasındaki pozitif diyaloğun önemine dikkat çekerek, Macaristan’ın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini söyledi.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendirch, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Türkiye ile Macaristan’ın tarihi ve kültürel anlamdaki yakınlığının iki ülke arasındaki dostluğun perçinlenmesinde önemli rol oynadığına dikkat çekilen görüşmede, önümüzdeki süreçte yeni projelerle işbirliğinin devam ettirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İLİŞKİLERİMİZİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Görüşmede Başkonsolos Hendirch’e, Pécs’te gerçekleşen "İki Ulus Bir Kamera" Beyoğlu Pécs Fotoğraf Sergisi’nin Beyoğlu hazırlıklarından bahseden Başkan Demircan, Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ

Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinden de bahsedilen görüşmede,Başkonsolos Hendirch, Macaristan’ın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini belirterek,  AB ile Türkiye arasındaki pozitif diyaloğun öneminin altını çizdi.

&