MİNİK DOSTLARA MİKROÇİP UYGULAMASI

20 Temmuz 2015

Beyoğlu Belediyesi başlattığı yeni uygulamayla tedavisi ve aşıları tamamlanan sokak hayvanlarına mikroçip yerleştirme uygulamasına geçti. Sokak hayvanları için bir nevi akıllı kimlik işlevi gören mikroçipler hayvanların sağlık durumlarından aşılarına kadar tüm bilgilere kolayca ulaşılmasını sağlıyor.

DÜNYADA GİDEREK YAYGINLAŞIYOR

Dünyada giderek yaygınlaşan ve pek SSçok ülkede de evcil hayvanlar için şart koşulan mikroçip uygulaması Beyoğlu Belediyesi tarafından tüm sokak hayvanları için uygulanıyor. Tedavileri yapılan sokak hayvanları aşılanarak derilerinin altına mikroçipleri yerleştiriliyor. Uygulamada minik bir çip yardımı ile kalıcı bir kimlik sağlanması ve hayvana ait bilgilerin ortak bir veri tabanında toplanması hedefleniyor.

YÜZLERCE HAYVANA UYGULANDI

Kedi ve köpeklere takılan bu minik çipler, sadece o hayvana özel bir numara barındırıyor ve mikroçip ortak veri tabanına kayıt edilen kedi ya da köpeğin her yerde tanınmasını sağlıyor. Daha çok sahipli hayvanlar için uygulanan mikroçip uygulaması başlatılan yeni uygulamayla Beyoğlu Belediyesi tarafından ilçede yaşayan yüzlerce sokak hayvanına uygulandı.

PİRİNÇ TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNDE, HAYVANLARI RAHATSIZ ETMİYO

Mikroçip hayvanların derisinin altına yerleştirilen elektronik bir sistem. Hayvan sağlığına hiçbir zarar vermeyen ve sokak hayvanlarını rahatsız etmeyen mikroçipler pirinç tanesi büyüklüğünde. Mikroçipler barkotlara okutulduğunda hayvanla ilgili tüm bilgilere kolayca ulaşılabiliniyor.

&