KULEDİBİ GÖZ HASTANESİ'NE BAŞKAN DEMİRCAN'DAN ZİYARET

27 Mart 2015

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, cuma namazı sonrası Beyoğlu Kuledibi Göz Hastanesi’ni ziyaret etti. Başhekim Doç. Dr. Muhittin Taşkapılı’dan hastane hakkında bilgiler alan Başkan Demircan daha sonra hastaların odalarını gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Beyoğlu Belediyesi “Sosyal Market Vakfı ve Gıda Bankacılığı”ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2010 yılında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından Kasımpaşa’da kurulan Sosyal Marketten 5500 aile yararlanıyor. Kimsenin onuru zedelenmeden, veren el ile alan elin karşı karşıya gelmediği; şeffaflığı ve denetlenebilirligi ile uluslararası ödüle layık görülen Sosyal Market ve Gıda Bankacılığı sistemi her ay düzenli olarak yaklaşık 25 bin kişiye, ayda 1 milyon TL yardımı yapıyor.

SOSYAL MARKET DEV FİRMALARIN İLGİ ODAĞI

Yapmış olduğu yardım ve kullandığı gıda bankacılığı sistemi ile dev firmaların dikkatini çeken Sosyal Market Vakfı sisteme yeni bağışçıların katılmasıyla birlikte, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Firmalar çeşitli sebeplerle, insan sağlığına zararlı olmamak kaydıylapiyasaya sürülemeyen; paketleme hatası olan, son kullanma tarihi yaklaşmış, seri sonu veya stok fazlası ürünlerin bağışlanmasıyla üretici firmalara vergi avantaj sağlıyor. Böylece hem ekonomiye kazandırılamayan ürünler ekonomiye kazandırılmış oluyor, hem de ihtiyaç sahiplerine yardım edilmiş oluyor.

ÇAYKUR’DAN 1.5 MİLYON ADET SOĞUK ÇAY

Son olarak Çaykur tarafından Sosyal Marke Vakfına bağışlanan 1.5 milyon adet Didi Marka Soğuk Çay, Sosyal Market Vakfı tarafından yapılan organizasyon ileBeyoğlu’ndaki 25 bin ailenin yanı sıra, Beyoğlu bölgesinde ve İstanbul genelinde Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin sofrasına ulaştı.

SOSYAL MARKET ANADOLU’DA Kİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİDE UNUTULMADI

ÇAYKUR tarafından yüklü miktarda gelen bağış, sadece Beyoğlu’ndaki ihtiyaç sahiplerine değil Sosyal Market Vakfı önderliğinde, Türkiye genelinde bir çok il ve ilçedeki ihtiyaç sahibi fakir- fukaranın sofrasına da ulaştı. Ağırlıklı olarak dağıtımı yapılan il ve ilçeler Denizli-Pamukkale Belediyesi, Manisa, Akhisar Belediyesi, İzmir-Bornova Belediyesi, Balıkesir-Karasi Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Adana-Çukurova Belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Edirne- Edirne Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde farklı il ve ilçelerde mülteci olarak yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına ulaştırıldı.

&