Halep' e 5 tır yardım

30 Aralık 2016

Beyoğlu Belediyesi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Türk Kızılayı tarafından Halep için başlatılan "Kardeşlik Seferberliği" kampanyasına 5 TIR yardım malzemesiyle destek verdi. TIR’lar Maltepe sahilde düzenlenen törenin ardından dualarla Halep’e uğurlandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Türk Kızılayı tarafından Halep için başlatılan "Kardeşlik Seferberliği" kampanyasına Beyoğlu Belediyesi, 5 TIR yardım malzemesiyle destek verdi. Diğer AK Parti’li ilçe belediyelerin de katıldığı 221 TIR'lık yardım konvoyu Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda düzenlenen uğurlama töreniyle Halep’e yola çıktı. Uğurlama törenine Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanı katıldı.

BEYOĞLU BELEDİYESİ 5 TIR DAHA GÖNDERECEK

Konuşmaların ardından mazlumlar için dua edildi. Duaların ardından protokol üyeleri Suriyeli 20 çocukla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra içinde kıyafetten yiyeceğe kadar ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 221 tır Halep'e uğurlandı. Beyoğlu Belediyesi de Sosyal Market Vakfı ve Beyoğlu Müftülüğü ile birlikte ‘Beyoğlu’ndan Halep’e yol açın’ sloganıyla içlerinde battaniyeden ısıtıcıya, yiyecekten temizlik malzemelerine ve giyime kadar birçok ihtiyaç malzemesinin bulunduğu 5 TIR’la kampanyaya destek verdi. Beyoğlu Belediyesi kampanya kapsamında önümüzdeki hafta içerisinde 6 TIR ihtiyaç malzemesi daha hazırlayarak Halep’e gönderecek.