Emek Sineması’nda çocuklarla Kandil coşkusu

31 Mart 2017

Beyoğlu Belediyesi, Regaip Kandili münasebetiyle ‘Çocuklarla Kandil’ programı düzenledi. Tarihi Emek Sinemasında gerçekleştirilen programa katılarak öğrencilerle kandilleşen Başkan Demircan, “. İyilikler yapıyoruz bu iyilikler insanın vicdanına dokunmalı, dünyanın ihtiyacı vicdanlı insanlardır, vicdanlı evlatlardır. Çocuklarımızı daha küçükken vicdanlı olmaya, ahlaklı olmaya, iyi olmaya yönlendirmek de anne baba olarak bizlerin vazifesidir. ”dedi.

Restore edilerek yeniden sanatseverlerin hizmetine sunulan Tarihi Emek Sineması perdelerini bu kez çocuklar için araladı. Beyoğlu Belediyesi, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili münasebetiyle ‘Çocuklarla Kandil’ programı düzenledi. Tarihi Emek Sineması'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve Semt Konaklarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Öğrenciler, etkinlikte seslendirdiği ilahiler ve sergilediği gösterilerle katılımcılara duygu dolu dakikalar yaşattı.

MİNİKLER HEP BİRLİKTE DUA ETTİ

Protokol konuşmalarıyla başlayan program, Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Mehmet Feyzihan Satıbeşoğlu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve Çocuk Korosu’nun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Daha sonra Yenişehir ve Kasımpaşa Semt Konaklarında eğitim gören minik öğrencilerin Miraç Kandiline özel olarak hazırlayıp sahnelediği halk oyunları katılımcıların büyük beğenisini topladı. Program, çocukların hep birlik ettikleri duanın ardından Beyoğlu Belediyesi çocuk mehteran takımının gösterisi ile son buldu.

İYİLİKLER İNSANIN VİCDANINA DOKUNMALI

Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Regaip ne demek; Cenab-ı Allah'tan bu gece iste, ne istiyorsan verecek demektir. O halde biz anne ve babalar Allah'tan ne isteyebiliriz, isteyebileceğimiz en iyi şey evlatlarımızın iyi olmasıdır. Cenab-ı Allah iyiliğimizi daim etsin; çocuklarımıza da iyilikle bakmayı nasip eylesin. İyilikler yapıyoruz bu iyilikler insanın vicdanına dokunmalı, dünyanın ihtiyacı vicdanlı insanlardır, vicdanlı evlatlardır. Çocuklarımızı daha küçükken vicdanlı olmaya, ahlaklı olmaya, iyi olmaya yönlendirmek de anne baba olarak bizlerin vazifesidir. Yoksa sırf ritüeller üzerinden şekilsel Müslümanlıkta bu yeterli değildir" dedi.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...

Etiketler

&