Dünya'da şehirler ürettikleri ürünler ile yarışıyor

20 Nisan 2018

World Cities Congress İstanbul’18 konferansı kapsamında düzenlenen “Akıllı Şehirlerde Sosyal Politikalar ve Yönetişim” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, “Sürdürebilirlik noktasında teknoloji çok önemli. Teknolojiyi ıskaladığınızda her şeyi ıskalamış olursunuz. Çünkü dünyada şehirler ürettikleri ürünler ile yarışıyor.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen World Cities Congress İstanbul’18 konferansı yoğun ilgi gördü. Çeşitli ülke ve şehirlerden, teknolojide öncü firmalar ve 100’e yakın konuşmacının katılımıyla üç gün süren konferansta workshoplar ve 12 panel gerçekleştirildi. Konferans kapsamında düzenlenen “Akıllı Şehirlerde Sosyal Politikalar ve Yönetişim” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Akıllı şehirlerin oluşum süreçlerini ve Beyoğlu’nda hayata geçirilen Smart Beyoğlu uygulamasını anlattı.

ÖNCELİKLE AKILLI YAŞAMA KATILIM DİYORUZ

Akıllı şehirlerin oluşumunda yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Başkan Demircan, “Akıllı şehirlerden bahsederken, misal akıllı durak önemli ama en önemlisi yönetişimde merkezde vatandaşların taleplerini toplamak, onları doğru bir şekilde dağıtabilmek ve karar verme süreçlerini etkin bir şekilde yürütebilmektir. O halde bizim şehirlerimizde bizler vatandaşlarımızdan binalarını akıllandırmalarını isteyebiliriz, istemeliyiz de. Onun için öncelikle akıllı yaşama katılım diyoruz. Herkes katılmalı, bulut üzerinden herkes istediğini alabilsin. O zaman daha az verimle daha çok neticeye ulaşacağımız bir şehir inşa etmiş oluruz. Akıllı yönetim de vatandaşıyla, Beyoğlu’nda yaşayan 250 milyon vatandaşı ile, 19 bin esnaf ile, 30 bin bina ile interaktivite içerisinde ne olduğunu bildiği bir zemin kurduysa artık yönetimde, yönetişim de akıllandırılmış demektir.” dedi.

TEKNOLOJİYİ ISKALADIĞINIZDA HER ŞEYİ ISKALAMIŞ OLURSUNUZ

Başkan Demircan, “Eylem planı oluşturmak, politika oluşturmak, gelecek vizyonu oluşturmak ve sürdürebilirlik. Eğer memnun etmek zorunda olduğunuz vatandaşınıza bu interaktiviteyi kurduysanız o zaman politikaları daha sağlıklı oluşturacaksınız demektir, gelecek vizyonunu da buna dayanarak kurgulayacaksınız demektir. Ama en önemlisi doğru düşündüğünüz için sürdürülebilir bir mekanizma oluşturdunuz demektir. Sürdürebilirlik noktasında teknoloji çok önemli. Teknolojiyi ıskaladığınızda her şeyi ıskalamış olursunuz. Çünkü dünyada şehirler ürettikleri ürünler ile yarışıyor.” ifadelerini kullandı.

Demircan daha sonra Beyoğlu’nda hayata geçirilen Smart Beyoğlu uygulamasının içeriğini sağladığı avantajları anlattı.