Demircan, Minik Öğrencilerin İlk Ders Heyecanına Ortak Oldu

18 Eylül 2018

Yeni eğitim döneminin ilk gününde Piripaşa Semt Konağı Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak olan Başkan Demircan, “Çocuklarımızı erken yaşlarda yazılımla tanıştırmak için Kodlama eğitimlerimizi Anaokullarımıza kadar indirgedik. Çünkü gelecek yazılımda.” dedi

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Beyoğlu Semt Konaklarında eğitim gören anaokulu öğrencileri de ders başı yaptı. Yeni eğitim döneminin ilk gününde Piripaşa Semt Konağı Anaokulu’nu ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, minik öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu. Öğrencilerle oyunlar oynayıp sohbet eden Başkan Demircan daha sonra velilerle bir araya geldi.

YAZILIM EĞİTİMİNİ TÜM ANAOKULLARIMIZA YAYMAYI HEDEFLİYORUZ

Anaokullarında çocuklara en iyi eğitimi vermenin gayesi içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Demircan, “Artık dijital çağın içerisindeyiz ve her şey dijitale aktarılmaya başlandı. Bu da Kodlama (Yazılım) eğitiminin önemin daha da artırıyor. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak çocuklarımızı erken yaşlarda yazılımla tanıştırmak için Kodlama eğitimlerimizi Anaokullarımıza kadar indirgedik. İlk olarak Kasımpaşa’da yeni açtığımız Anaokulumuzda yazılım eğitimini başlattık. Bu yazılım eğitimini gelecek yıllarda tüm anaokullarımıza yaymayı hedefliyoruz. Çünkü gelecek yazılımda.” dedi.

BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLECEK

Beyoğlu Belediyesi’nin ilçenin 15 farklı noktasında hizmete açtığı Semt Konakları bünyesinde açılan Anaokullarında 27 derslik ve 45 öğretmen bulunuyor. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki ayrı öğrenci grubunu ağırlayan Anaokulları, bu yıl yaklaşık bin öğrenciye eğitim verecek.