Çocuklarımıza kodlama eğitimi vermek şart oldu

15 Kasım 2017

Haliç İlkokulu’na gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocuklara kodlama ve bilgisayar programları eğitimi vererek onları geleceğe hazırlamak istiyoruz. Çünkü yazılımı bilmeyen çocuk gelecekte okuma yazma bilmiyormuş gibi olacak.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği “Okulda Buluşalım” projesi ile 13 yıldır ilçedeki okullara destek olmaya devam ediyor. Proje kapsamında son olarak Haliç İlkokulu ile Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, öğrencilerin taleplerini dinleyerek onları Vialand’a ve sinemaya götürme sözü verdi. Daha sonra okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle bir araya gelen Başkan Demircan, okulların ihtiyaçlarının giderilmesi için talep ve önerileri dinledi.

GELİŞEN YENİ DÜNYADA HER ŞEY YAZILIM ÜZERİNDEN YAPILMAYA BAŞLANDI

Gelişen yeni dünyada her şeyin yazılım üzerinden yapılmaya başlandığını belirten Başkan Demircan, “Çocuklarımızın gelişen bu yeni dünyada yerlerini almaları için onlara şimdiden Kodlama (Yazılım) Eğitimi vermek şart oldu. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak çocuklarımıza Kodlama eğitimi vermek için de Semt konaklarımızda ve Turabibaba Kütüphanemizde sınıflar açtık.” dedi.

KODLAMA EĞİTİMİ ÖNEMLİ OLDUĞU İÇİN BUNA YATIRIM YAPIYORUZ

Başkan Demircan, çocuklara kodlama ve bilgisayar programları eğitimi vererek onları geleceğe hazırlamak istediklerini de ifade ederek, “Çünkü yazılımı bilmeyen çocuk gelecekte okuma yazma bilmiyormuş gibi olacak. Kodlama eğitimi bu kadar önemli olduğu için buna yatırım yapıyoruz. Bütün yavrularımızı bu işe alıştıracağız.” şeklinde konuştu.

Haberin galerisi için Tıklayınız...